Мощна експлозия от адреналин и тестостерон избухна във "Фермата" през уикенда, когато на Арената се изправиха двама от най-силните мъже през този сезон - вокалистът на "Д2" Деян Каменов-Дидо и баскетболистът Радослав Колев. Музикантът и шампион от четвъртия сезон на предаването падна от съперника си с 4 на 11, след като се раздаде в един от най-зрелищните дуели за всички осем издания на най-градивното риалити.

Вижте снимки >>

Дидо се бори мъжки и макар да се удари жестоко още в първите минути, продължи на пълни обороти до финала.

"Благодаря, че отново ме пуснахте в това приключение. Радо се оказа страхотен играч - спортист, дисциплиниран, с повече хъс, по-млад и по-издръжлив", заяви рокаджията преди да си тръгне.

В първата битка от високоенергийния мъжки сблъсък съперниците трябваше да се освободят от въже, омотано около дървено магаре, да се придвижат с каруца по трасе от релси, да съберат десет чувала и да забият седем пирона. Радо премина през изпитанието без грешка, със забележителна бързина и точност. За разлика от него, Дидо стартира трудно - заплете се във въжето, а след това падна в движение от каруцата и се нарани. Въпреки фалстарта и болката, той изостана само с девет секунди от съперника си. С малко по-добър резултат, Радо триумфира.

Деян

Снимка: bTV

Във втората битка спортистът показа изумителна скорост при рязането на летви, сравнима с тази на циркуляр, и отново спечели. При отговорите на въпросите от Алманаха, опонентите завършиха наравно, а Радо запази преднината си. В следващото изпитание - разсичането на талпи, вокалистът на "Д2" показа на какво е способен. Като развъртя брадвата със страхотна мощ и демонстрира забележителна издръжливост, Дидо се справи пръв.

Деян и Радо

Снимка: bTV

Решителната, пета битка, не изискваше сила, а концентрация, търпение, тактика и рефлекс. Качени един срещу друг върху ниски постаменти, съперниците трябваше да дърпат двата края на въже, а целта им беше да принудят опонента си да загуби баланс и да стъпи на земята. Дидо поведе, но точно когато изглеждаше, че ще обърне играта, Радо го надхитри и спечели не само битката, но и дуела.

Освен че записа първата си лична победа във "Фермата", баскетболистът взе точка за своя отбор "Нови надежди", който, на този етап, изостава от конкурентния "Стари герои".

Агитка "Стари герои"

Снимка: bTV