Давид Гета очаква през следващите няколко години след пандемията да настъпи разцвет на денс музиката, тъй като посетителите на нощни клубове ще се постараят отново да се възползват от възможността да се веселят "от сърце", пише в. "Evening Standart".

В интервю за изданието той споделя, че човешката природа ще си "каже своето" и следващите години ще бъдат "най-добрите за денс музиката в историята". "Винаги, когато има голяма криза, е добре за този вид музика. Хората просто трябва да забравят за всичко и да си прекарват времето добре, да танцуват на воля", твърди френският диджей.

Давид Гета казва още, че едни от най-големите му хитове като продуцент са се появили по време на глобални кризи, докато публиката се стреми да избяга от действителността.

"Най-големият от тях - "I Gotta Feeling" с американската хип-хоп група "Black Eyed Peac", е създаден в разгара на финансовата криза", припомня той. Преди пандемията денс музиката "не беше толкова възпламеняваща, колкото преди, но сега набира сила", смята Гета.

Продуцентът, който е работил със звезди като Сия, Ники Минаж и Ъшър, споделя, че би искал да си сътрудничи с Адел. "Мечтата ми е да запиша албум с нея", казва той.

Първата от седемте тави "Just a Little More Love" на Давид Гета излиза през 2002 г., припомня БТА. По целия свят са продадени около 50 милиона копия от албумите му.

Дейвид Гета и Ники Минаж

Снимка: Getty Images