Светът потъна в траур на 21 април 2016 г., когато ни напусна звездният Принс. Той си остана завинаги на 57. Причината за смъртта му се оказва предозиране с мощния аналгетик - фентанил.

Вижте снимки на Принс >>>

Животът на музиканта е белязан както с много успехи, така и с трагични събития. На 14 февруари 1996 г. Принс се жени за беквокалистката си и танцьорка Майте Гарсия. На 16 октомври 1996 г. се ражда техният син Амир, но той страда от рядката болест - синдром на Пфайфър. След шест дни бебето умира, вследствие на ужасната болест. През 1999 г. Майте и Принс се развеждат.

През 2001 г. Принс сключва брак с Мануела Тестолини, но през май 2006 г. двойката се разделя.

Макар че е бил висок едва 1,6 м и е носел ексцентрични високи обувки, за да "обогати" ръста си, музикантът е известен и с връзките си с няколко изключително красиви жени, като Ким Бейсингър, Кармен Електра, Шерилин Фен, Мисти Копланд и други. Списъкът никак не е кратък.

Принс ни напусна на 57, а днес, на 7 юни, той щеше да навърши 62 години. Но онова, което остави след себе си, ще живее вечно - музиката.

Той е сътворил едни от най-хубавите песни. Ето поне 5 от тях:

Nothing Compares 2U

Това парче може и да става световно известно в изпълнение на Шинейд О'Конър, но то е написано и първоначално изпълнено от Принс. И до ден днешен си остава един от шедьоврите в музиката.

When Doves Cry

Kiss

The Most Beautiful Girl In The World

 

Purple Rain