"Най-големият мафиот" в Холивуд Пол Сорвино почина на 83-годишна възраст. Тъжната вест за кончината на актьора, пресъздал десетки образи на големия и малкия екран, бе съобщена от съпругата му Ди Ди Сорвино в Инстаграм.

"Напълно съм съкрушена. Любовта на живота ми и най-прекрасен мъж на света си отиде. Сърцето ми е разбито", написа тя.

Пол Антъни Сорвино е роден на 13 април 1939 г. в Бруклин, Ню Йорк. Баща му е имигрант от Италия, а малкият Пол мечтаел да стане оперен певец. Завършил е Американската музикална и драматична академия в Ню Йорк и прави своя дебют на Бродуей през 1964 г. 

Сорвино играе в над 50 филма, но най-известната му роля е на престъпния бос Поли Сисеро в криминалната класика от 1990 г. "Добри момчета" ("Goodfellas"). 83-годишният актьор си отиде само два месеца, след като този свят напусна колегата му от шедьовъра на Мартин Скорсезе - Рей Лиота.

Актьорът си партнира и с Том Круз във филмовата адаптация на книгата на Джон Гришам - "Фирмата". Заради ролята му на Хенри Кисинджър в лентата "Никсън", Сорвино е номиниран за наградата на Гилдията на актьорите.

Пол Сорвино има три деца - Майкъл, Аманда и носителката на "Оскар" Мира Сорвино, както и петима внуци.

"Баща ми, великият Пол Сорвино почина. Сърцето ми е разкъсано - един живот на любов, радост и мъдрост с него приключи. Той беше най-прекрасният баща. Обичам го толкова много. Изпращам ти любов в звездите, татко, докато се издигаш", написа в Туитър актрисата.

Актьорът страдаше от тежка астма, като заради битката си с болестта основа фондация и написа книгата, станала бестселър "Как да станеш бивш астматик".