Отново е декември, а с настъпването на последния за годината месец, идват и дългоочакваните празници. И макар Коледа да е времето, в което семейството се събира около отрупаната с разнообразни вкусотии маса, за жалост не всички разполагат с този шанс. На някои хора им се налага да работят именно в този ден, а други доброволно отдават труда си, помагайки на нуждаещите се.

Вижте снимки >>

Поради тази причина Кейт Мидълтън и принц Уилям обединиха усилия с популярната водеща на кулинарно предаване - Мери Бери, в специален проект на телевизия BBC. В предаването, което ще бъде излъчено в средата на този месец, триото сготви за онези, които няма да се намират сред домашния уют за празника.

Заедно те приготвиха храна за персонала на благотворително събитие, който се състои изцяло от доброволци. Нещо повече - херцозите на Кеймбридж лично се срещнаха с тези хора, за да им благодарят за безвъзмездния труд, който полагат.

За снимките на шоуто Кейт се бе спряла на дълга рокля в коледни цветове. Червеният тоалет на бели точки и орнаменти имаше декоративен шал на яката и в горната си част следваше тялото на Мидълтън, от талията той се разкрояваше и падаше на нежни гънки до земята.

Уилям бе заложил на изчистен класически пуловер с цвят бордо, под който носеше светлосиня риза, а визията му се допълваше от тъмносин панталон.

Всъщност, работата между кралската двойка и Бери е започнала още преди няколко месеца.

"Мери посети заедно с тях няколко благотворителни организации и събития, а херцозите ѝ обясниха защо тези каузи са близко до сърцата. След като ѝ разясниха причините, поради които са загрижени, на Мери ѝ хрумнаха няколко различни идеи за рецепти, които да приготвят заедно", казва източник на сп. "HELLO!".

В разговор между тв водещата и принц Уилям, заснет по време на тайно посещение на благотворителна организация за бездомни хора, състояло се миналия месец, Бери попита аристократът откъде идва мотивацията му да помага на околните.

"Родителите ми се занимаваха активно с благотворителност и това ме вдъхнови още като малък. Баща ми е част от редица организации, а майка ми е допринесла за множество учреждения за бездомни хора, както и болни от СПИН. Двамата винаги казваха, че имаме късметлии, затова трябва да помагаме на онези, които нямат нашето щастие", отговори той.