Дожа Кат е готова да се оттегли от поп сцената и да се върне към рапа.
Въпреки успеха на "Planet Her", Дожа уточнява, че е приключила с поп музиката, тъй като вече не я "вълнува". Това е в отговор на фен, който я попита дали хейт коментарите имат общо с нейното прекъсване. Скандалната изпълнителка разкри, че предстоящият проект ще бъде предимно "рап", като ще има и парчета с пънк звучене. Това обясни самата тя преди два месеца в интервю, пише Highsnobiety. Решението ѝ да издаде такъв албум е в отговор на критиците, които твърдят, че стиховете ѝ са "посредствени и банални", както пише самата тя в Туитър. И се съгласява с тях, макар че до този момент не се е опитвала да "доказва нищо". 


"Вече ми омръзна да слушам как казвате, че не мога, затова ще ви покажа обратното." И със сигурност е така. Ще покаже, все пак това е Дожа! 

"Насочвам се в по-мъжка посока", казва тя по отношение на следващата глава от еволюцията на звученето си.
Важно е да уточним, че първоначално е била рап изпълнител. След появата на противоречивата ѝ и не особено харесвана песен "MOOO!", самата Дожа се определи като такъв. Индустрията обаче продължава да я причислява към категориите поп и R&B заради нейния запомнящ се и мелодичен стил. Въпреки че поп-рапът е нещо много актуално, но както и да е.

Снимка: Getty Images

През годините хип-хоп/рап сцената еволюира и включва много нови звуци, като например дрил, емо рап и дори кънтри рап. Кат която отново се завръща към старото си "Аз", несъмнено е част от тази промяна. А ние получаваме една обновена Дожа. Това е момент, достоен за радост, особено след като миналата година тя публично обяви, че ще се откаже от музиката.