Почти вероятно е, че няма момиче в 20-те си, което като по-малко не е вярвало, че би могло да стане бъдещата госпожа Бийбър. А кой би си помислил, че Хейли Болдуин ще спечели тази титла?

След запознанството им в ранните им тийнейджърски години до така обсъждания им годеж, десетилетният роман на вече семейство Бийбър е такъв, какъвто никой не може да очаква. Тяхната връзка е много бурна. Ту раздели, ту "добри приятели"...

Джъстин и Хейли се запознават "насила" през далечната 2009 г., а Купидон го играе баща й. Повечето й фенове, а и самата тя стоят зад твърдението, че не е търсила това познанство, а и е била прекалено срамежлива, за да говори със световната звезда. Та първата им среща протича сконфузно и малко неловко. Двамата имат шанс за второ запознанство няколко години по-късно, през 2011-та, когато Хейли отново се сблъсква с Джей Би на премиерата на документалния му филм "Never Say Never". Въпреки че тогава вече е една идея по-отворена за разговори с него, романтиката определено не е във въздуха, тъй като по това време Джъстин излиза с бившата звезда на Disney Селена Гомес.

С Хейли остават само приятели. И тя го потвърждава пред TIME с думите: "Преминахме през дълъг период, в който бяхме приятели. И не си говорехме много."

Но приятелството им не трае дълго...

Нова година - нов късмет, са казали някои. След като връзката на Джъстин с Гомес приключва, започват да се появяват слухове, че младежът е насочил вниманието си към Хейли. В края на 2015 г. съвсем "по приятелски" те отиват заедно на почивка и документират всичко в Instagram. Джъстин дори дръзва да публикува снимка, на която целува Хейли, което потвърждава слуховете, че Селена е аут, а новата дама, която притежава сърцето му, е Болдуин.

"Ами ако Хейли се окаже момичето, за което ще се оженя?", предсказва Бийбър в интервю за GQ. Той обаче не е убеден, че може да бъде момче за едно момиче. "Просто не искам да я наранявам", признава, сякаш вече знае, че точно това ще стане. И е прав, защото две години по-късно старият пламък между него и Селена пламва отново.

Феновете на "Джелена" са на седмото небе и всички твърдят, че "Джъстин няма как да изостави дългогодишната си партньорка". Но както се събира безславно със Селена, така се и разделя с нея в рамките на година.

Когато Джей затваря вратата на старата любов, вече изцяло решава да се спре на едно момиче и да не жонглира ту с едната, ту с другата. Той ясно заявява, че иска да бъде с Хейли и ще направи всичко, за да стане. За да оправят отношенията си, заминават на почивка, на която й предлага и брак в момент, който тя по-късно определя като "много специален". Няколко дни след важното събитие Джъстин споделя новината с много, много, много дълъг текст в Instagram, в който се обяснява в любов на гаджето-годеница и сякаш това подсказва, че връщане към Селена - няма.

Джей и Хейли се венчаят, а сватбата е толкова пъстра от знаменитости, че всички гледат тях, а не тържеството. Съвместният живот обаче не се нрави на Джъстин. В статия във Vogue, публикувана през 2019 г., двамата с Хейли разкриват, че малко след този период започнали терапия за двойки, тъй като Джъстин не се приспособява към новия си живот на семеен. "Не искаме да се изгубим един друг. Не искаме да кажем нещо погрешно и затова се борим да не изразяваме емоциите си", казват.

Джъстин е изключително открит, че след новото развитие на обстоятелствата, му е било трудно да приеме новата картинка. "Първата година от брака беше наистина трудна", казва той пред GQ. "Просто липсваше доверие."

В интервю за Apple Music пък споделя, че е имал емоционален срив след брака си с Хейли. "Спомням си, че когато се ожених, преживях емоционален срив, защото си мислех, че бракът ще реши всичките ми проблеми, но това не се случи", обяснява той.

Хейли също не остава безучастна и споделя, че както Джей Би е бил на ръба, така и тя е стигнала до краен предел. "Когато изпитвам съмнения, се чувам с майка ми, дори по няколко пъти. Спомням си един конкретен случай, когато бяхме в Бруклин. Обадих й се и плачейки й казах, че не мога повече. Но тогава осъзнах, че съм обвързана с него и знам със сигурност, че обичам този човек и сега не е моментът да се отказвам от него. Никога не бих му причинила подобно нещо." Двамата често говорят за стойността на прошката, а за певеца първата година от брака им е "наистина тежка".

С много терапии и търпение двамата успяват да достигнат баланс на връзката. И няколко години по-късно двойката дава вид, че е успяла да се справи и е много по-хармонична. В сцена от документалния филм "Justin Bieber: Our World" певецът дори изразява надеждата много скоро да увеличи семейството си. Но дали това би могло да се случи? Ще видим. Джъстин е познат на много с това, че си пада по моделки, и че е способен да кривне от правия път. Все пак докато жонглира между Селена и Хейли името му е свързвано с множество знайни и незнайни девойки.

И макар да дават вече вид на сериозна и стабилна двойка, все пак около тях валят безброй конспирации и съмнения. В социалните мрежи се разпространява твърдението, в което фенове обвиняват Хейли, че "копира" Селена Гомес, за да се хареса на Джъстин. "Не ни интересува какво казват всички, но Джъстин Бийбър и Селена заедно са определението за идеалната двойка!", пишат в Х/Twitter. Някои смятат, че Хейли преследвала Джъстин още в периода, в който е бил гадже на Селена, като изваждат стари нейни постове, в които "боготвори" двойката, с цел да я злепоставят. Други смятат, че Джъстин все още тайно е влюбен в певицата и дори на сватбата си й е пуснал няколко съобщения.

Най-любопитната от всички конспирации обаче е визата, за която Джъстин уж се "борил". Тъй като той е родом от Канада, а живее в Калифорния, много негови фенове смятат, че е сключил брак с Хейли само за да я получи. И след четири години ще се разделят. Много последователи на "най-желаното момче" на практика "манифестваха" това да се случи и продължават да вярват, че връзката с Хейли е необходимата гаранция за така желаната виза.

Понякога детската мечта се сбъдва. Но дали е толкова красива в реалността? Дали не носи повече разочарование отколкото отговори на вечни въпроси? Необходимо ли е чуждото одобрение, за да се постигне така мечтаното щастие? Хейли Бийбър е до любимия мъж, но вместо в красива приказка тя живее в свят,изпълнен със съмнения и несигурност. На практика излиза, че дори и за да бъдеш щастлив, е трябвало да дойде подходящото време. Оказва се, че само любовта не е достатъчна. В картинката трябва да присъстват доверието, съпричастието, разбирането.

Семейство Бийбър

Снимка: Getty Images