Актьорът Доминик Уест ще се превъплъти в образа на принц Чарлз в пети и шести сезон на хитовата поредица "Короната" на стрийминг платформата Netflix.

Сайтът Deadline потвърждава, че 51-годишният Уест ще играе британския престолонаследник в следващите два сезона на сериала. Според "Variety" актьорът е в окончателна фаза на преговори за ролята.

Вижте снимки на Доминик >>

Доминик Уест ще се присъедини към Елизабет Дебики (принцеса Даяна), Имелда Стонтън (кралица Елизабет Втора) и Джонатан Прайс (принц Филип) в петия и шестия сезон на поредица.

Петият и шестият сезон на "Короната" ще проследят смутни периоди за британското кралско семейство - 90-те години на миналия век, белязани от събития като развода на принц Чарлз и принцеса Даяна, и трагичната смърт на Лейди Ди в автомобилна катастрофа, както и началото на новия век.

Сериалът "Короната" проследява властването през десетилетията на кралица Елизабет Втора, припомня БТА. Джош О'Конър се превъплъти в образа на принц Чарлз в третия сезон и ще се завърне в ролята за четвъртия.

В сезон 4 зрителите ще видят Оливия Колман като кралица Елизабет Втора, Тобаяс Мензис като принц Филип, Ема Корин като Даяна и Джилиан Андерсън като Маргарет Тачър.

Премиерата на четвъртия сезон на "Короната" ще бъде на 15 ноември. От Netflix по-рано потвърдиха, че сериалът ще приключи с шестия сезон.