Американският президент Доналд Тръмп неочаквано се появи на сватбено тържество, което се състоя в неговия голф клуб в Бедминстър, щата Ню Джърси, през уикенда. Държавният глава подкани булката, младоженеца и гостите да скандират: "САЩ! САЩ!"

"Това беше абсолютна изненада", казва младоженецът, който обяснява, че Тръмп се отбил на тържеството, за да се срещне с него и съпругата му и да ги поздрави за големия ден.

Вижте снимки на Тръмп >>

Той сподели, че със половинката му са изпратили многобройни покани на президента, понеже са негови поддръжници, но дори не се надявали той наистина да присъства.

Във видеото, публикувано в социалните медии, се вижда как Тръмп, който е облечен в тъмен костюм без вратовръзка, стои на вратата и маха на радостната тълпа. Президентът дава знак на младоженците да се приближат и застанат от двете му страни. После младата двойка вдига юмруци във въздуха и започва да скандира "САЩ! САЩ!".

"Той беше истински джентълмен", споделя младоженецът, който преди да проведе сватбеното си тържество в голф клуба, се сгодява за избраницата си на същото място.

Това не е първата изненадваща поява на Тръмп на сватбено тържество. През юни 2017 г. той и японският министър-председател се спряха на рецепция в голямата бална зала в клуб в Палм Бийч, Флорида.

"Казах на министър-председателя на Япония: Хайде да отидем и да поздравим всички", обясни тогава на гостите президентът.