Дейвид Стенли - доведеният брат на Елвис Пресли, се извини за твърдението, че покойният певец се е самоубил, съобщи сп. "People".

Вчера в социалните мрежи Стенли се извини за коментара си, направен в новата документална поредица на Амазон "Жените на Елвис", с който обвини Пресли в самоубийство заради чувство на вина от предполагаемите му връзки с непълнолетни момичета преди смъртта му през 1977 г.

"Съжалявам за унизителните коментари, които направих в документален филм за Елвис, заснет миналата година", написа Стенли. "Твърденията ми не могат да бъдат оправдани и напълно разбирам защо сте ядосани. Обичам и винаги ще обичам Елвис и това да съм част от семейството му. Той е повече от достоен за любовта, която изпитвате към него. Той ви обичаше. Обичам ви и единственото, което мога да ви помоля, е да ми простите за безотговорните ми действия."

Според в. "Айриш мирър" в "Жените на Елвис" Стенли заявява, че Елвис се е чувствал толкова виновен за връзките си с непълнолетни момичета, че "просто не е можел да продължи" и се е страхувал от публично унижение.

Снимка: Getty Images

"Неговото предпочитание към 15 и 16-годишни млади момичета ме отврати", казва доведеният брат на певеца в поредицата според в. "Айриш мирър". "Казах му, че е чудо, че не са го арестували. Той се размина с неща, с които повечето хора не успяха, заради парите, успеха, славата и властта, харизмата и магнетизма си. Той предумишлено взе лекарствата, които го убиха."

Преди това официално извинение Стенли беше заявил чрез вече изтрита публикация във Фейсбук, че никога не е правил подобни коментари, съобщи в. "Ню Йорк пост".

Стенли, който е работил като бодигард по време на турнетата на Пресли, е автор на мемоари, разказващи за времето, прекарано заедно с певеца, озаглавени "Моят брат Елвис: Последните години". В изданието той пише, че работата му е била като тази на "детски гледач". "Чувствах се по-скоро като помощник в старчески дом", твърди той.

"Не успях да разбера напълно какво се случва и не можех да се меря с Елвис с оглед на неговите проблеми с пристрастяването. Наивно вярвах, че Елвис може да се справи с всичко - дори да преодолее пристрастяването към лекарства", каза Стенли за сп. "People" през 1989 г.