Легендарният американски рапър и продуцент Доктор Дре съобщи, че се чувства добре и скоро ще си бъде у дома, след като е постъпил в болница в Лос Анджелис и е бил лекуван за предполагаема мозъчна аневризма, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

"Чувствам се много добре и получавам отлични грижи от медицинския си екип. Скоро ще изляза от болницата и ще се прибера у дома. Благодаря на всички невероятни специалисти в "Сидърс-Синай", както и на семейството, близките и феновете за загрижеността и благопожеланията", написа музикалният магнат в Инстаграм, след като се появи информация, че се намира в интензивно отделение.

Сайтът Ти Ем Зи по-рано съобщи, че рапърът е получил мозъчна аневризма и е откаран спешно с линейка в медицинския център "Сидърс-Синай" в Лос Анджелис.

Няколко музикални звезди и атлети, сред които Айс Кюб, Снуп Дог и Леброн Джеймс, отправиха молитви в социалните мрежи за възстановяването му.

55-годишният Dr. Dre, истинското име на когото е Андре Йънг, е една от най-влиятелните фигури в хип-хопа. Прочува се като член на първата гангста рап група N.W.A. през 80-те години на миналия век.

През следващото десетилетие основата "Дет Роу Рекърдс", след което и компанията си за слушалки "Бийтс Електроникс", закупена впоследствие от "Епъл".

Dr. Dre е работил с рап изпълнители от ранга на Еминем, на когото е бил ментор, Снуп Дог, Тупак. Носителят на шест награди "Грами" е продуцирал собствените си хитове и мултиплатинени албуми, както и музика за рапъри като Кендрик Ламар, Джей-Зи, Фифти Сент, Нас, Бъста Раймс и за изпълнителки като Гуен Стефани и Мери Джей Блайдж.