Дрейк оглави класацията на изпълнителите в САЩ на 21 октомври благодарение на новия си албум "For All the Dogs." Това е неговата 38 седмица на първо място.

Американската класация на изпълнителите се изготвя от "Билборд" и отразява общото представяне на певците - по продажби на албуми и песни, стрийминг, радиоизлъчвания, и е показателна за общата популярност. Дрейк е с най-много седмици сред певците начело на класацията в САЩ в деветгодишната й история.

"For All the Dogs" е четвъртият албум на Дрейк за по-малко от две години. Отзивите за него са смесени. Той получи 52 от 100 точки на сайта Метакритик на базата на 10 рецензии.

С излизането си "For All the Dogs" зае първото място  в класацията за албуми в САЩ за 13-и път в кариерата на Дрейк. Песента му "First Person Shooter" с участието на Джей Коул оглави чарта на "Билборд" за сингли и така той изравни рекорда на Майкъл Джексън за най-много песни номер едно (13) в "Hot 100" на "Билборд." В общата класация с групи и певици обаче той отстъпва на "Бийтълс" (20 хита), Марая Кери (19) и Риана (14). През седмицата след излизането на "For All the Dogs" Дрейк имаше седем песни в топ 10 на класацията за сингли, а всички 23 песни от албума влязоха в нея. Така той подобри много от собствените си рекорди, като най-много хитове в топ 5 - 41 и най-много песни общо в класацията - 320. Той е единственият с повече от 300 песни в нея.

Снимка: Getty Images

Канадският рапър задмина и K-pop групата "BTS" за най-много хитове номер едно през това десетилетия - седем, при шест за "BTS". Дрейк оглави също класациите във Великобритания и Австралия с новия си албум, съобщава БТА.

Докато Дрейк продължава да поставя индивидуални рекорди, показателите от новия му албум са по-слаби от тези на предишните. Например докато "For All the Dogs" е на осмо място през първия ден в стрийминг платформата Spotify със 108,6 милиона стриймвания, други негови албуми са били по-търсени - "Certified Lover Boy" е на второ място през 2021 г. със 154,9 милиона стриймвания, "Scorpion" от 2018 г. - на пето със  132,4 милиона, уточни телевизия CBC. Рекордът принадлежи на Тейлър Суифт със 184,9 милиона за един ден за "Midnights". На седмична база "For All the Dogs" е на четвърто място с 514 милиона стриймвания, докато "Scorpion" e на първо със 745,9 милиона от 2018) г., следван от "Certified Lover Boy" със 743.7 милиона през 2021. Трета е Суифт с "Midnights" и 549.3 милиона от миналата година.

Дрейк също вече се задържа по-малко начело на класациите. Докато "Certified Lover Boy" остана начело на класацията на "Билборд" в САЩ три последователни седмици, следващите албуми "Her Loss" и "Honestly, Nevermind" я оглавиха само за една седмица.

През 2019 г. Дрейк беше обявен за най-продавания изпълнител за изминалата година от "Международната федерация на звукозаписната индустрия." Така той повтори постижението си от 2016 г. През 2021 г. сп. "Билборд" го избра за изпълнител на предишното десетилетие. Той още доминира стрийминга, но вече на по-ниски позиции.