Снимките на филма "Бързи и яростни 9", които в момента се провеждат в Лондон, бяха спрени след инцидент с дубльора на Вин Дизел. Джо Уотс е получил сериозна травма на главата, падайки от почти 10 метра височина, докато е изпълнявал каскада на снимачната площадка на в студиата на "Warner Bros". Полиция и линейка са повикани на мястото, намиращо се на 53 км северозападно от столицата Лондон и Джо е бил откаран в Кралската болница с хеликоптер.

По план той е трябвало да скочи от балкон, за една от екшън сцените към лентата, и след това да увисне на предпазното въже, за да бъде спуснат на земята, но нещата не се случват така. Предполага се, че при каскадата въжето му се е скъсало.

Джо Уотс

Скрийншот: BBC News

Секунди след като Уотс пада, притеснен за състоянието му и със сълзи на очи, пръв при него пристига актьорът Вин Дизел.

Годеницата на мъжа - Тили Пауъл, сподели във Фейсбук, че сърцето ѝ е разбито.

"Джо е претърпял сериозна травма на главата и е в изкуствена кома. Той е стабилен и състоянието му ще се следи внимателно през цялата нощ. Обичам го толкова много. Сърцето ми е разбито! Цялото му семейство и приятели са до него, вдъхвайки му силата да премине през това!", написа тя.

Досега в студиата на компанията в Лийвсден са снимани и филми от поредиците за Хари Потър и Джеймс Бонд.

Джо Уотс, който наред с екстремната си дейност работи и като учител, е участвал още в продукции като "Игра на тронове", "Джони Инглиш" и "Междузвездни войни".

Това не е първият случай, в който дубльор на Вин Дизел претърпява инцидент по време на снимки със звездата. През 2002 г. 44-годишният каскадьор Хари О"Конър умиря на място на площадката на "Трите Хикса". Той трябваше да се приземи с парашут върху подводница, но вместо това се удари с висока скорост в мост.

Джо Уотс

Снимка: Скрийншот The Sun