Дуейн Джонсън, известен с прякора си от кеча "Скалата", беше звездата на изложението СinemaCon в Лас Вегас, където "Warner Brothers" представи предстоящите си суперпродукции. Изложението, което е достъпно и за широката публика, всяка година събира в столицата на хазарта собственици на киносалони, изложители и представители на холивудски студиа.

В Лас Вегас звездата от "Джуманджи" промотира новия си филм "Черният Адам". На събитието бяха представени и други супергеройски продължения като "Шазам!: Яростта на боговете" и "Аквамен и изгубеното кралство".

"Warner Brothers" и Джонсън се надяват, че филмът "Черният Адам", който ще излезе на екран през октомври, ще се превърне в един от успехите на тяхната киновселена за супергероите на "DC Comics", реализирала милиарди долари, без обаче да достигне върховете и рекордите на конкурентните филми на "Marvel" като "Отмъстителите: Краят".

Режисьорът Баз Лурман излезе на сцената, за да говори за филма си "Елвис", който трябва да излезе на екран през юни. Лурман описа кинотворбата си с Остин Бътлър като Краля на рока и Том Ханкс като неговия властен мениджър по-скоро като история на Америка през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, отколкото като биографичен филм.

Снимка: Getty Images

На изложението, преди прожекцията му в Кан следващия месец, беше представен и експериментален документален филм, посветен на легендарния британски музикант Дейвид Боуи.

Филмът "Moonage Daydream", който трябва да излезе на екран през септември, е дело на номинирания за "Оскар" режисьор Брет Морген - създател на новаторски и възхвалявани документални продукции, сред които за вокала на "Нирвана" Кърт Кобейн и приматоложката Джейн Гудол.

Източници от обкръжението на Морген по-рано разкриха, че режисьорът от четири години подготвя "нещо много по-впечатляващо" от обикновен документален биографичен филм. За целта той е получил достъп до "хиляди часове" архивни записи, които досега не са показвани пред публика. За "ядро" на историята ще послужат уникални кадри от изпълнения на Дейвид Боуи на живо.

Снимка: Getty Images

"Изградихме "Moonage Daydream" като уникално кинематографично изживяване, на което да се насладим в кината. Целта ни беше да предложим на публиката това, което тя не би могла да получи от книга или статия", обяснява режисьорът.

Филмът - нито биографичен, нито традиционен документален, съчетава песни на Дейвид Боуи, откъси от негови концерти, изображения, направени от фенове и поредица от абстрактни и сюрреалистични кадри, за да създаде "акустичен и визуален спектакъл", обобщава продуцентът Бил Гербер ("Роди се звезда").

Компания "Неон" представи предпремиерно "Crimes Of The Future" ("Престъпления на бъдещето") на режисьора Дейвид Кроненбърг с Виго Мортенсен, Кристен Стюарт и Леа Сейду, предава БТА. Кроненбърг окачестви филма си, чиято премиера също ще бъде в Кан, като "труден, екстремен, необичаен".

Снимка: Getty Images