Българската актриса Ирмена Чичикова участва в 2 епизода от телевизионния минисериал "Тайно нашествие" (Secret Invasion), а героинята и се нарича Крийга, става ясно от сайта за филмова информация "Ай Ем Би Ди" (IMDB).

Освен нея във филма взима участие и друг български актьор - Венцислав Янков, в ролята на командир от ФСБ. Той също се появява в два от епизодите на сериала.

Стопкадър: Secret Invasion - Episode 2 Promo Trailer/YouTube

Това е още един пробив на талантлива българка във вселената на "Марвел", след като по-рано Мария Бакалова даде гласа си на космическото куче Козмо в "Пазители на галактиката 3", припомня БТА.

"Тайно нашествие" е създаден от Кайл Брадстрийт и е част от вселената на "Марвел", като се разпространява чрез платформата Disnеy+. Филмът е със рейтинг 7 в "Ай Ем Би Ди", което е доста висока оценка от страна на зрителите.

Освен българската актриса в минисериала участват още звезди като Самюел Джаксън, Бен Менделсън, Коби Смълдърс и Оливия Колман.

Чичикова спечели международно призвание с участието си в наградения със "Златна мечка" на кинофестивала в Берлин филм "Не ме докосвай". Позната е и от ролите си в българските филми "Доза щастие", "Аз съм ти" и "Виктория".

Снимка: БТА