Следващите случаи на детектив Беноа Блан ще се разплитат в стрийминг платформата Netflix, която обяви, че е сключила договор за две продължения на популярния филм "Вади ножовете" на Райън Джонсън от 2019 г, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

От платформата не съобщават колко са платили за филмите, които ще бъдат режисирани от Джонсън с Даниъл Крейг в ролята на инспектор Беноа Блан. Електронното издание "Дедлайн", което първо съобщи за сделката, писа, че стойността ѝ може да достигне 450 милиона долара, с което ще се нареди сред най-скъпите придобивки на Netflix.

С договора платформата постига голяма цел - франчайз на голям филм, на каквито традиционните киностудиа залагат отдавна. Продукцията на втория филм от поредицата по сценарий на Джонсън и продуциран от него и Рам Бергман, трябва да започне през лятото.

Netflix спечели сделката в конкуренция с няколко други стрийминг платформи. Филмът от 2019 г. бе продукция на "Медия райтс кейбъл", разпространяван от "Лайънсгейт". Създаден с бюджет от 40 милиона долара, "Вади ножовете" донесе приходи от 311, 4 милиона долара от продажби на билети по света и номинация за "Оскар" за най-добър оригинален сценарий на Джонсън.