Барманът в хотела в Ню Йорк, където се твърди, че Джъстин Тимбърлейк е пил преди ареста, потвърждава, че певецът е изпил само едно питие, преди да се качи в колата. "Ако е пил повече, не е било тук", казват служители на заведението пред сп. Pеоple.

Припомняме, че Джей Ти беше арестуван на 18 юни в Лонг Айлънд след като го хванаха да шофира под влиянието на алкохол. Според полицейския доклад Тимбърлейк е казал на униформените, че е изпил само едно питие.

По думите на един от полицаите, звездата е преминал през знак стоп с колата си и не е можел да се придържа към дясната страна на пътното платно. Също така очите му са били кървясали, когато е бил спрян. "Усещаше се силна миризма на алкохол. Той самият не можеше да се концентрира, имаше забавен говор", допълниха от полицията пред пресата. 

Тимбърлейк, който след ареста си продължи да участва в световното си турне Forget Tomorrow World, трябва да се върне в съда на 26 юли.

По време на последното си изпълнение в Чикаго на 22 юни изпълнителят благодари на своите дългогодишни фенове за тяхната подкрепа. "Толкова много от вас идват при мен и ми казват, че са израснали с мен. Искам всеки един от вас да знае, че всъщност аз израснах с вас", сподели им той от сцената.