Актьорът Джефри Ръш заяви в съда, че се почувствал объркан, когато видял вестникарска публикация, че имал неприлично поведение към актриса, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА, цитирани от БТА.

Той заведе дело за клевета срещу австралийския вестник "Дейли телеграф" и неговия журналист Джонатан Моран заради статии, публикувани миналата година. Ръш отхвърли всички обвинения.

В представените в съда от защитата документи се казва, че обвиненията са свързани с поведението на Ръш към Ерин Джийн Норвил в постановката "Крал Лир" на Театралната компания на Сидни през 2015 г. и 2016 г. Джефри правел непристойни жестове по неин адрес, симулирал галене и сграбчване на бюста й и често правел коментари или пускал шеги по неин адрес, включително сексуални намеци. Той е обвинен също, че докосвал долната част на гърба й под блузата й, когато двамата били в дъното на сцената, и че прокарвал ръка по торса й в сцена, в която я пренася.

Носителят на "Оскар" присъства на изслушване във федерален съд в Сидни заедно със съпругата си Джейн. Адвокатът му Брус Макклинток заяви, че доходите на 67-годишния актьор значително намалели след публикуването на статията в "Дейли телеграф" миналата година.

"Той е с репутация на завършен професионалист, на актьор, отдаден изцяло на професията си", заяви адвокатът, преди да добави, че репутацията на клиента му обаче била поставена под въпрос в публикувана през ноември статия.