Тя е толкова талантлива като комедийна актриса - всяка нейна физиономия, жест и ситуация в "Приятели" са наизустени от поклониците на ситкома по цял свят, а играта й е учебник за бъдещи комедийни актриси - трудно е да бъдеш смешна и секси, а Анистън го може, защото много нейни колежки искат да бъдат красиви и драматични. Както казва Пратчет, хуморът е сериозна работа и да добавим - не е за всеки, иска се истинско майсторство!

Дженифър днес става на 55 години и има много богатства зад търба си - роли, творчески срещи, но най-вече много, много любов. 

Преди няколко дни се появи готин клип, реклама на Супербол, в който участват тя и екранната й любов Дейвид Шуимър. Джен му разправя, че не го помни, а "Рос" я пита: "Ама как, бяхме колеги 10 години?!".

"Uber Eats" е онлайн платформа за поръчка и доставка на храна, а куриерите я превозват   с коли, скутери, велосипеди или пеша, в което има някаква приятна ирония, тъй като самата Дженифър е работила като разносвач на стоки с велосипед, като млада, преди да стане известна. Работила е и като продавачка на сладолед и сервитьорка. 

Снимка: Getty Images

Дженифър Анистън е родена в Шърман Оукс, Калифорния, в семейството на актьорите Джон Анистън и Нанси Доу. Баща й, който наскоро почина, беше грък, а майка й е с английски, ирландски, шотландски и италиански произход.

Дженифър прекарва една година от детството си в Гърция със семейството си. След това семейството й се премества в Ню Йорк, където родителите й се развеждат, когато тя е на девет години.

Дженифър е отгледана от майка си, а баща й получава роля като Виктор Кириакис в дневния сериал "Дните на нашия живот" (1965), което за времето и мястото, е постижение. Дженифър има близка среща с актьорския занаят от 11-годишна възраст, когато се присъединява към драматичния клуб на училище "Рудолф Щайнер". Също така, там тя развива страстта си към изкуството.

Снимка: Getty Images

Започва професионалното си обучение като студентка по драма в Училището за сценични изкуства в Ню Йорк, известно още като "Fame". То е подразделение на гимназията за музика и изкуства "Fiorello H. LaGuardia".

През 1987 г., след дипломирането си, тя се появява в бродуейски продукции като "For Dear Life" и "Dancing on Checker's Grave". През 1990 г. тя получава първата си телевизионна роля като в сериала "Molloy" (1990). Джен също се появява в "The Edge" (1992), "Ferris Bueller" (1990) и има постоянна роля в "Herman's Head" (1991).

Снимка: Getty Images

До 1993 г. тя се лута. След това, през 1994 г., се появява пилотен проект, наречен "Friends Like These". Първоначално поканена на прослушване за ролята на Моника, Анистън отказва и се явява на прослушване за ролята на Рейчъл Грийн, принцесата от предградията, превърнала се в моден експерт. С успеха на сериала "Приятели" (1994), Дженифър стана известна и търсена, тя осребри звездния си миг и имаше успешни филмови роли по време на паузите на сериала.

Ролята й на Рейчъл Грийн й носи награда "Еми", награда "Златен глобус" и награда на Гилдията на актьорите.

Снимка: Getty Images

Факти

Тя се запознава с бившия си съпруг Брад Пит на т. нар. среща на сляпо. Твърди се, че Брад и Джен са се срещнали през 1998 г., след като и двамата им агенти са им организирали такова рандеву. Женени са 5 години, до 2005 г., след това Дженифър имаше кратък брак с Джъстин Теру. 

Когато е на 11 години, нейна картина е изложена в Музея на изкуствата Метрополитън.

Приятелка е с Пол Ръд от 21-годишна възраст преди и двамата да станат известни. 

С Пол Ръд в "Обект на желание"

Снимка: Getty Images

Анистън беше много близка приятелка с колегата си Матю Пери.

Кръстница е на дъщерята на Кортни Кокс и Дейвид Аркет - Коко Аркет.

Никога не е виждала собствените си сватбени снимки.

Ако Дженифър Анистън не беше станала актриса, щеше да стане терапевт.

Фамилното име на Дженифър Анистън първоначално е било Анастасакис, но е променено, когато семейството й се премества от Гърция в САЩ.

Размисли

"Когато някой ви следва 20 пресечки до аптеката, където ви гледат да купувате тоалетна хартия, знаете, че животът ви се е променил".

"Невъзможно е да угодим всички и предлагам всички да спрем да опитваме".

За брака й с Брад Пит две години по-късно: "Всички винаги питат дали сме щастливи. Дайте ми почивка! Женени сме от две години. Според стандартите на Холивуд това е завинаги". 

И Брад Пит, и Дженифър Анистън бяха в надпреварата за главните роли на Джак и Роуз в епичния романтичен филм на Джеймс Камерън "Титаник". Очевидно Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет направиха филмова история в тези роли, но Анистън можеше да се справи страхотно и като Роуз.

На прожекция на филма си "Cake" от 2015 г. Анистън разкри, че й е било трудно да заснеме сцените с плуване във филма, защото изпитва голям страх да бъде под вода.

Според E! Новини, тя казала: "По принцип изпитвам истински страх от вода. Бях дете и карах триколка около плувен басейн и паднах. Брат ми се опита да ми помогне. Спасиха ме, но оттогава не мога да влизам надълбоко. 

Вижте снимки на Анистън >>>

Пробвала е разнообразни трудови дейности като млада. "Най-трудната работа, която някога съм имала, беше куриер на велосипед в Ню Йорк. Бях на 19. Най-лошият й ден беше, когато се е ударих в отворена врата на кола. Просто съм много некоординирана и невероятно непохватна. Не биваше да ми поверяват велосипед с цилиндри в Ню Йорк, където изобилстват таксита", каза тя пред "Collider". 

Любимият аромат на Дженифър е: "Най-добрата миризма на света е мъжът, когото обичаш". 

Снимка: Getty Images