Актрисата Дженифър Гарнър, певицата Били Айлиш и южнокорейската кей-поп група BTS са номинирани за годишните награди "Webby", известни също като "интернет Оскар-и", съобщава "Hollywood Reporter".

Сред останалите знаменитости с номинации в многобройните категории за отличията са Тревър Ноа, Карди Би, Megan Thee Stallion, Дуа Липа, Кевин Бейкън, Шакил О'Нийл, Роб Гронковски, Райън Рейнолдс, Мартин Лорънс, Джеймс Кордън, Леброн Джеймс, Стивън Колбер, Крис Еванс, Джон Мeйър и Александрия Окасио-Кортес, член на Камарата на представителите на САЩ.

Вижте снимки на Дженифър Гарнър >>

Сред компаниите "Google" води по номинации с 22 на брой. Следват HBO с 20, Comedy Central с 19, "Condé Nast" с 16, "National Geographic" с 15 и Spotify с 14. CNN и ViacomCBS са с по 11 номинации, а "Washington Post", "Disney" и Netflix - с по девет.

Дженифър Гарнър

Снимка: Getty Images

Като признание за креативните и новаторски начини, по които хората останаха свързани през изминалата година, използвайки интернет, наградите "Webby" добавят нова група от категории за виртуални и дистанционни събития.

"От създаването си наградите "Webby" са честване на вдъхновяващи интернет таланти. Тазгодишните номинирани са повече от новатори. Въпреки всички премеждия през изминалата година те са открили нови, креативни и вълнуващи начини да използват своите платформи, за да помогнат на хората по света да останат свързани", се посочва в изявлението, направено от Клеър Грейвс - президент на организацията, която връчва отличията.

Били Айлиш

Снимка: Getty Images

Отличията се присъждат в десетки категории, сред които за сайтове, реклама и медии, онлайн видео, мобилни сайтове и приложения, социални медии.

Носителите на 25-ите годишни призове, които се присъждат от Международната академия за дигитални изкуства и науки, и на отличията "Гласът на публиката", определяни от "жури" от интернет потребители, ще станат известни на виртуална церемония на 18 май. Водеща на наградното шоу ще бъде Джамила Джамил.

BTS

Снимка: Getty Images/Guliver Photos