Актьорът и носител на "Оскар" Джеръми Айрънс ще се превъплъти в образа на британския премиер Невил Чембърлейн в екранна адаптация за стрийминг платформата Netflix на бестселъра "Мюнхен" от Робърт Харис, съобщи "Variety".

Действието във филма се развива през есента на 1938 г., когато Европа е на ръба на война. Хитлер е твърдо решен да предприеме военни действия. Правителството на британския премиер Невил Чембърлейн отчаяно търси мирно решение. Въпросът ще бъде обсъден на конференция в града, който завинаги ще остане свързан с последвалите събития - Мюнхен.

На фона на засилващия се натиск британският държавен служител Хю Легат и Паул фон Хартман, германски дипломат, пътуват към Мюнхен за спешната конференция, пише БТА. Когато започват преговорите, двамата приятели от студентските години се оказват в центъра на мрежа от политически интриги и съвсем реална опасност.

В образа на Хю Легат зрителите ще видят актьора Джордж Маккей. В образа на Хитлер отново ще се превъплъти Мартин Вутке, който изигра ролята на диктатора в "Гадни копилета".

Режисьор на филма "Мюнхен" ще бъде Кристиан Швохов. Сценарият е поверен на Бен Пауър.

"Страхотно е да видим актьор от ранга на Джеръми Айрънс да играе Невил Чембърлейн", казва авторът на едноименния бестселър от 2017 г. Робърт Харис.

Снимачният процес вече е започнал в Германия. Планирани са снимки и във Великобритания. Очаква се премиерата на филма по Netflix да бъде през 2021 г.