Американският актьор Джеръми Ренър, известен с ролята на Ястребово око в киновселената на "Marvel", е получил тъпа травма на гърдите и ортопедични наранявания, след като в неделя претърпя инцидент със снегорин в Рино, Невада, съобщават световните осведомителни агенции, позовавайки се на негов представител.

Актьорът, който на 7 януари ще навърши 52 години, остава в критично, но стабилно състояние след претърпяна операция.

От направеното изявление става ясно, че 51-годишната звезда е в интензивно отделение.

"Семейството на Джеръми иска да изрази благодарността си към невероятните лекари и медицински сестри, които се грижат за него, пожарната и спасителната служба на Тръки Медоус, шерифа на окръг Уошо, кмета на град Рино и други", се посочва в изявлението.

Близките на актьора благодарят и за изобилната любов и подкрепа, засвидетелствана от неговите фенове.

Властите и представителят на Джеръми Ренър не поясняват как е станал инцидентът. От шерифската служба на окръг Уошо, щата Невада, казаха късно в неделя, че пострадалият актьор е трябвало да бъде откаран с хеликоптер до болница за лечение.

Embed from Getty Images

Джеръми Ренър от няколко години притежава дом в окръг Уошо. През 2019 г. актьорът каза за местен вестник, че е избрал района, защото Рино е градът с подходящия размер за него, има величествена природа и му дава възможност често да кара ски със семейството си.

Миналия месец, когато в района паднаха обилни снеговалежи, Ренър публикува снимки в социалните мрежи.

Ренър е единственият пострадал при инцидента в неделя. От шерифската служба съобщиха, че се води разследване.

Джеръми Ренър е известен с ролята на Ястребово око от отряда на Отмъстителите в киновселената на "Marvel". Актьорът има две номинации за "Оскар" за ролите си във филмите "Войната е опиат" и "Градът".

Ренър участва в многобройни продукции на "Marvel", сред които самостоятелен сериал за приключенията на героя му Ястребово око, два от филмите от поредицата "Мисия невъзможна", "Първи контакт", "Американска схема".