Бившият водещ на "Вечерното шоу" по телевизия NBC - Джей Лено, бе изписан от болницата, в която бе настанен, за лечение на изгарянията, получени вследствие на избухналия в гаража на къщата му пожар. След инцидента, при който получи сериозни наранявания по лицето, гърдите и ръцете си, 72-годишният комик прекара общо десет дни в нея.

Макар лекуващият му лекар да призна, че е доволен от напредъка, който са постигнали за това сравнително кратко време, той все пак съобщи, че Лено ще продължава да получава грижи, докато не се оправи изцяло. Козметичният хирург д-р Питър Гросман сподели с американската медия своята оптимистична нагласа, заявявайки, че по негово мнение пациентът му ще се възстанови напълно.

Преди часове здравното заведение публикува снимка от последните мигове на актьора в неговите предели, през които той си взема довиждане с персонала му, преди да се отправи към своя дом, разположен в Бърбанк, северно от Лос Анджелис. На нея звездата позира заедно с медиците от центъра, обгрижвали го през последната седмица и нещо. Въпреки че Джеймс, както е пълното му име, се усмихва към фотографския обектив, на кадъра ясно се виждат раните по брадичката, шията и дланите му.

Снимка: Getty Images

Лено, който притежава завидна колекция от леки коли, получи тежки изгаряния от втора степен на 12 ноември при експлозия, избухнала, докато е работил по един от многото ретро автомобили в гаража си.

Той претърпя две операции за присаждане на кожа, докато беше в центъра за изгаряния, но д-р Гросман каза, че пациентът му е останал в добро настроение, като непрестанно се е шегувал, а веднъж дори раздавал бисквити на децата, настанени в неговото отделение.

Лено "очаква с нетърпение да прекара Деня на благодарността със семейството и приятелите си и пожелава на всички прекрасен празник", казаха вчера от болницата в официално изявление.

Снимка: Getty Images

Комикът напусна "Вечерното шоу" през 2014 г., а дванайсет месеца по-късно стартира телевизионна програма, наречена "Jay Leno's Garage", в която кара редки и ретро коли в компанията на други популярни личности.

Миналия месец в един от епизодите на шоуто му специален гост бе настоящият президент Джо Байдън, в който показа уменията си зад волана, шофирайки Stingray Corvette от 1967 г. със 190 км/ч.