След мистериозния инцидент, който претърпя през април Джейми Фокс "все още не е на себе си". От доклад, получен за "Page Six" става ясно, че носителят на "Оскар" и "Грами" продължава да се възстановява бавно на фона на продължаващите опасения за здравето му - въпреки че засега не са публикувани точни подробности за състоянието му.

"В момента той получава най-добрите грижи и работи усилено, за да се възстанови, но все още не е на себе си", казва източник пред "People". "Около него са най-близките му."

Актуалната информация за здравословното състояние на актьора идва само часове след като колегата му Джон Бойега разкри, че най-накрая е успял да се свърже с него по телефона. "Той най-накрая вдигна телефона. Благодаря ти, братле", каза Бойега пред "People" на холивудската премиера на "Те клонираха Тайрон" във вторник. "Той се справя добре. А ние нямаме търпение да се завърне", сподели още.

"Предадох му пожеланията директно. Така че просто ще чакам, докато се върне. Не бързай, Джейми. Обичаме те."

По думите на неговия колега Джей е в добра форма и в настроение. Датари Търнър, която е копродуцент на филма заедно с Фокс, също коментира пред изданието: "Той се справя невероятно. Обещавам ви. Справя се наистина, наистина добре".

Макар близките на Фокс да запазиха мълчание относно това какво точно е причинило хоспитализирането му, дъщеря му Корин разкри през април, че известният ѝ баща се е разболял по средата на продукцията на предстоящия му филм "Отново в действие". След масовите спекулации екипът на Джейми затвори конспиративната теория, че ваксината срещу COVID-19 му е причинила съсиреци.

Носителят на "Оскар" все пак се изказа публично в Instagram през май, за да благодари на феновете си за "цялата любов" и добави, че се чувства "благословен".