Джейми Лий Къртис и Джейк Джиленхол разказаха за съвместното прекарване на COVID-19 пандемията. Двамата споделиха, че са живеели на практика заедно по това време. 

Говорейки пред "People" на премиерата на новия трилър на Джиленхол "Заветът" в Лос Анджелис в понеделник, 64-годишната Къртис разкри, че Джeйк, който е неин кръщелник, е живял в съседство с приятелката си Жана Кадие по време на блокирането.

"Просто се опознахме", каза носителката на "Оскар" пред изданието относно 42-годишния Джиленхол, когото целуна по бузата, докато минаваше по червения килим. "Той също така живя с мен по време на COVID в продължение на почти една година."

Що се отнася до начина, по който актьорът запълва времето си, докато е заклещен у дома, Къртис разкрива, че подобно на много други, хобито на Джиленхол е печенето на хляб.

"Той правеше много хляб с квас, много", споделя тя. "Така че пеене, актьорско майсторство, печене", добавя още.

Пред "People" Джиленхол разкрива, че продължава да развива хобито си, макар пандемията да е отминала.

Къртис, която спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля на наградите "Оскар" миналия месец, е близка приятелка с родителите му - режисьора Стивън Джиленхол и сценаристката Наоми Фонер.

Дори споделя, че е давала съвети по актьорско на Джейк, още когато е бил малък:

"Погледнах го и казах: Аз правя това от много време. Ти тепърва започваш. Може да има неща, за които родителите ти нямат опита, силата и надеждата, които имам аз. Моля те, използвай това, ако имаш нужда".

В новия филм на Джиленхол - военен трилър, режисиран и копродуциран от Гай Ричи - той изпълнява ролята на сержанта от американската армия Джон Кинли заедно с Дар Салим в ролята на афганистанския преводач Ахмед.

А Къртис, която присъстваше на премиерата на филма му, изказа своята подкрепа към кръстника си.

Снимка: Getty Images