Някога Джейн Фонда бе сред най-ярките звезди, блестящи на холивудския небосвод, но след като срещна медийния магнат Тед Търнър, за когото впоследствие се омъжи, тя реши да се оттегли от снимачната площадка, давайки си почивка от камерите. Отсъствието ѝ от бизнеса обаче продължи по-дълго от очакваното... Така, петнайсет години по-късно, почитателите ѝ вече бяха загубили всякаква надежда, че някога изобщо ще я видят на големия екран.

Докато по кината не тръгна филмът "Свекървище", с който тя направи ударно завръщане в индустрията, след като се разведе с мъжа си, когото днес описва като любимия си бивш съпруг. Лентата, в която си партнира с Дженифър Лопес и Майкъл Вартан, не само възроди кариерата ѝ, но също така отново я изстреля на върха, сякаш никога не е слизала от него. В скорошно свое интервю за "Daily Mirror" легендарната актриса, удостоена с две награди "Оскар", определи участието си в продукцията като най-големия късмет, изскочил на професионалния ѝ път.

Вижте снимки на Джейн >>

"Това бе най-умната стъпка, която предприех, вървейки по него, при това в момент, в който над десетилетие бях извън играта", категорично заявява тя. "Помислих си: "Хората ще дойдат да гледат романтичната комедия заради Джей Ло, но всъщност ще преоткрият Фонда".

И точно така се случва, защото за разлика от критиката, зрителите се влюбват в нейния персонаж, макар студиото, стоящо зад заглавието, да предполага, че на публиката ще ѝ допадне повече този на колежката ѝ, тъй като именно той е положителния образ в историята.

"Продуцентът беше мои приятел и когато се съгласих да се включа в проекта, той нае човек, който да пренапише ролята специално за мен. Крайният резултат бе страхотен", разказва 84-годишната знаменитост, която признава, че работата ѝ с латино дивата е спасила всичко онова, което в миналото е изградила с много труд.

Освен че напомни на хората за нея, реализиралият над сто и петдесет милиона долара в световния бокс-офис "Свекървище", превърнал се в първия ѝ филм от 1990 г. насам, откри нови хоризонти пред звездата, която след него получи покани за редица нови роли, върнали я сред А-лигата в бранша.

Снимка: Getty Images