Звездата от "Аквамен" Джейсън Момоа се извини в Инстаграм, че е направил снимки в Сикстинската капела, като публикува видео, в което е запотен, след тренировка и гол до кръста.

42-годишният Момоа в момента е в Рим, за да снима "Бързи X", 10-ата част от филмовата сага "Бързи и яростни". Актьорът публикува свои снимки под известните картини на Микеланджело, които украсяват стените и таваните на параклиса на 9 май. Той написа: "Обичам те Италия, какво красиво начало на нашия почивен ден, наслаждавайки се на Рим".

Но недоволните фенове бързо посочиха в коментарите, че на посетителите обикновено е забранено да правят снимки или видеоклипове в музея, който се намира във Ватикана.

В събота Момоа публикува друго видео, в което разглежда спора - след тренировка.

"Това е последният ми ден в Рим и просто обичам вас и Италия", каза той, след като остави дъмбелите. "Ако сте си помислили, че не уважавам културата ви, прощавайте, нямах такова намерение".

Той спомена, че преди също е посещавал Ватикана и Сикстинската капела, когато е бил на 19 или 20 години. "Поисках разрешение за това, никога не бих искал да направя нещо, което да не уважава нечия култура. Така че, ако съм сбъркал, се извинявам". Той е дал дарение на обителта.

Видеото с извинението достигна почти 3 милиона гледания към неделя сутринта.

От друга страна, Джейсън Момоа има нова жена в живота си след раздялата с Лиза Боне, пише "People".

Той се срещал с Ейза Гонсалес, след като с 54-годишната Боне обявиха през януари, че се разделят след близо 20 години заедно.

Embed from Getty Images

"Те се срещат. Той се грижи за нея. Той е в страхотен момент от живота си, работи по Fast X", казва вътрешен човек. Източник, близък до Момоа и Гонсалес добавя: "И двамата са заети с работа, но се забавляват заедно. Все още не е нищо сериозно".

Те бяха забелязани заедно на премиерата на филма "Линейката", с участието на Гонсалес, но не минаха заедно по червения килим. 

 

Embed from Getty Images