Джиджи Хадид обяви, че се отказва от Twitter след поемането на управлението от Илон Мъск, като нарече социалната мрежа "помийна яма на омраза и фанатизъм".

27-годишният супермодел обяви в Instagram, че е деактивирала профила си в Twitter в петък на фона на масовите уволнения, включително на екипа по правата на човека.

"От дълго време, но особено с новото му ръководство", написа Хадид за Мъск, "той се превръща все повече в помийна яма на омраза и фанатизъм, а аз не искам да бъда част от това." Тя добави извинение към феновете си в платформата, като написа, че обича да общува с тях.

Заедно с изявлението си тя публикува туита на съветника по правата на човека Шанън Радж Сингх за това, че е уволнен от технологичния гигант.

Twitter уволни около половината от служителите си в петък с имейл до персонала, в който се обяснява, че съкращенията са "необходими, за да се гарантира успехът на компанията занапред".

Тони Бракстън вече обяви, че също няма да посещава социалната мрежа.

"Шокирана и ужасена съм от някои от "свободните изказвания", които видях в тази платформа след нейното придобиване. Езикът на омразата под булото на "свободното слово" е неприемлив, затова избирам да не влизам в Twitter, тъй като той вече не е безопасно пространство за мен и моите синове", написа тя миналия месец.