Звездата на италианското кино Джина Лолобриджида се бори срещу попечителство, което е наложено от съда по искане на семейството ѝ, предаде ДПА.

"Не заслужавам да бъда унижена по този начин,"

заяви 94-годишната актриса в емоционално телевизионно интервю. Попечител беше назначен на Лолобриджида по искане на сина й Андреа Милко. Тя не може да взима финансови решения без негово одобрение.

Актрисата със съпруга си Милко и синът им Андреа Милко

Снимка: Getty Images

"Не съм направила нищо лошо, казва актрисата. - На моята възраст би трябвало да имам спокойствие. Но аз нямам. Изморена съм. Трябва да ми бъде позволено да умра в мир."

Джина Лолобриджида е една от трите най-големи звезди на италианското кино заедно със София Лорен и Клаудия Кардинале. През 50-те и 60-те години на миналия век тя беше смятана за най-красивата жена в света.

Актрисата се е снимала във филми с Антъни Куин, Химфри Богарт, Марчело Мастрояни и Рок Хъдсън. Международните си успехи Лолобриджида дължи на продукции като "Фанфан Лалето" и "Красавиците на нощта".

След успешната си филмова кариера, тя се изявява като фотограф и скулптор.

Неотдавна Джина Лолобриджида отново привлече интереса на медии с правните спорове за психичното й състояние. През октомври италианският Върховен съд излезе с решение, че попечител ще отговаря за нейните активи. Тя смята, че това е по инициатива на сина й Милко и негови приближени, които искат да й вземат парите.

С Шон Конъри в трилъра "Сламената жена"

Снимка: Getty Images

"Има една единствена цел и това не е благосъстоянието на Джина Лолобриджида, а нейното богатство," заяви адвокатът й Антонио Ингроя в телевизионно предаване. Според него клиентката му заслужава "повече уважение от всички италианци, но преди всичко от италианските институции".

Синът на актрисата посочва като основна причина за действията си Андреа Пиацола - мъж на около тридесет години, обвиняван, че манипулира Лолобриджида. Той й е асистент, а в телевизионното интервю тя го нарича "голямо щастие".

Като Мариета в "Законът"

Снимка: Getty Images

Актрисата споделя, че младият мъж й е като син, "добър човек". Италианката не желае да вижда нито биологичния си наследник, нито внука си.

Тя споделя, че са й останали малко сили да се бори. "Имам право да живея и да умра в мир," каза през сълзи Джина Лолобриджида.