58-годишният актьор Джо Лара, добил популярност с ролята си в тв филма "Тарзан в Манхатън" през 1989 г., вдъхновил по-късно създаването на сериала с негово участие "Тарзан: Епичните приключения", е починал при самолетна катастрофа. Инцидентът, отнел живота му, се е случил на 29 май т.г. - събота, близо до Нашвил, Съединените американски щати.

При злополуката са починали всички седем пътници на борда, в това число и втората му съпруга му Гуен Шамблин - това се казва в съобщението, направено от представителите на окръг Ръдърфорд.

Частният самолет "Чесна" C501, собственост на холивудската звезда, се е разбил около 11:00 ч. в езеро Пърси Прийст, разположено на изток от втория по големина град в щата Тенеси, малко след като е излетял от летище Смирна, Тенеси, за Палм Бийч, Флорида. Местните власти обявиха, че в момента се провежда разследване за установяване на причината, довела до нещастния случай.

"Счита се, че жертвите са Джо и Гуен, заедно с Дженифър Дж. Мартин, Дейвид Л. Мартин, Джесика Уолтърс, Джонатан Уолтърс и Брандън Хана", посочва се още в изявлението.

Истинското име на загиналия артист е Уилям Джоузеф Лара. Първото му превъплъщение на голям екран във филма от 1988 г. "Среднощни войни", но славата го застига с телевизионната адаптация на литературната историята за момчето, отгледано от маймуни в африканската джунглата. В началото на 90-те изпълнява главната роля в лентата "Американски киборг: Стоманеният воин", а скоро след това се появява в хитовата поредица "Спасители на плажа".

През последните години Джо, който има дъщеря с бившата си годеница Наташа Павлович, се отказа от киното в полза на кътри музиката. През 2018 г. сключва брак с Гуен, която е основател на църквата "Remnant Fellowship" (1999 г.) в Брентвуд, пастор и автор на книги за здравословен начин на живот и отслабване чрез изучаване на Библията.