Актьорът Джо Манганиело е подал молба за развод, с което официално да сложи край на 7-годишния си брак с колумбийската звезда София Вергара. Той е посочил обичайните за повечето холивудски двойки "непреодолими различия" като причина за окончателната им раздяла.

Според запознати двамата няма да оспорват нито една от точките в предбрачния им договор, заради което латино звездата може да бъде спокойна, че няма да се раздели със солиден дял от богатството си, което е в размер от 180 млн. долара.

"Джо иска разводът да мине възможно най-тихо и спокойно и да не се стига до излишни драми. Въпреки че винаги е мислил, че София е жената за него, той е готов да продължи напред, отново да се забавлява и най-вече пак да се влюби. За разлика от Бен и Джей Ло, за него няма връщане назад", разказват близки до актьора.

Приятели на актьора споделят, че една от причините за раздялата на двойката е нежеланието на София да стане отново майка. За разлика от Джо, който все още няма свои наследници, латината има син Маноло, който вече е на 31 години. Очаква се обаче в съда бившите съпрузи да търсят консенсус по въпроса за попечителството над 10-годишното си куче порода чихуахуа Бъбълс.

Снимка: Официален профил в Instagram

Трезвеността на Джо Манганиело, който никога не е крил, че като по-млад сериозно е злоупотребявал с алкохола, със сигурност също е оказала влияние на отношенията му със София. Той многократно е бил предупреждаван, че трудно ще поддържа дълготрайни отношения с човек, който не пие като него.

"Джо беше предупреден, когато двамата започнаха да излизат, и втори път, преди сватбата им. Той обаче не искаше да я принуждава да се променя, още по-малко смяташе, че това ще има каквото и да било влияние върху брака им", обяснява приятел на актьора.

София винаги е подкрепяла желанието на мъжа си да стои далече от спиртните напитки, но фактът, че тя често ги консумира, не предвещавало добър развой на брака им, твърдят експерти. По думите им, въпреки че човек, който като Джо е трезвен повече от 20 години, шансът отново да тръгне по този път е голям и всеки възстановяващ се алкохолик води ежедневна вътрешна борба със себе си. Това в повечето случаи води и до сериозни проблеми в брака, особено, ако партньорът му не следва неговия лайфстайл.

Снимка: Официален профил в Instagram

От своя страна София доста често е публикувала снимки в социалните мрежи, на които държи чаша с алкохол. "Когато единият човек в двойката пие, а другият не, това е сякаш двамата живеят в различни градове и говорят на различни езици. Давам пример, ако единият партньор пие, другият лесно може да подуши миризмата на алкохола. Достатъчно тежко е да вземеш решението да промениш живота си и нямаш нужда от някой до себе си, който да ти повлияе да се върнеш назад", обяснява още експерт.