Американската актриса Джоди Фостър се нуждае да "прави по-значими" роли от тези в романтични комедии, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Вижте снимки на актрисата >>

Фостър, която е на 58 години, каза, че често я питат защо почти не приема по-леки роли и признава, че макар като зрител да обича да гледа такива филми, предпочита като актриса да снима образи, които ѝ дават "усещане за значимост".

"Хората ме питат - Защо не се снимаш в комедии? Не си направила нито една романтична комедия! Отговарям им - Снимала съм се в "Маверик", каза Фостър. "Всъщност има много причини, поради които не се снимам в комедии. Харесвам ги, но не ми дават чувство на значимост и си мисля, че като актьор, дори да ти е забавно за една седмица, ще започнеш да изпитваш глад, усещането, че трябва да правиш нещо по-важно".

"Филмите промениха живота ми. Те бяха моето място от ранното ми детство", каза актрисата в интервю за сп."Кълчър" на "Сънди таймс".

В него тя споделя съкровени спомени от детството, когато майка ѝ Евелин я водела на кино и двете потъвали в "дълбоки разговори" на разнообразни теми. Така Фостър винаги е гледала на филмите като на начин да проумееш различни теми и проблеми.

Сред най-известните филми с нейно участие са "Шофьор на такси", "Мълчанието на агнетата", "Паник стая", "Летателен план", "Анна и кралят", "Маверик" и други.