Анджелина Джоли призна, че се "моли за хората в Украйна" на фона на руската инвазия, съобщи "People".

В изявление в Инстаграм актрисата, която също е специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), каза, че "нейният фокус и този на колегите й, е да се прави всичко възможно, за да се гарантира защитата и основните човешки права на прогонените хора и бежанците в региона".

"Вече видяхме съобщения за жертви и хора, които започват да бягат от домовете си, за да търсят безопасни хоризонти", каза 46-годишната Джоли. "Твърде рано е да се знае какво ще се случи, но значението на този момент — за народа на Украйна и за международното върховенство на закона — не може да бъде подценено", добавя тя, която в момента е в Камбоджа с дъщеря си Шайло.

Тя също така сподели връзка към изявлението на ВКБООН, което гласи: "Ние сме сериозно загрижени за бързо влошаващата се ситуация и продължаващите военни действия в Украйна".

"Хуманитарните последици върху цивилното население ще бъдат опустошителни. Във войната няма победители, но безброй животи ще бъдат отнети", се казва още там.

Арнолд Шварценегер също заяви позицията си. "Аз не съм експерт по външна политика, така че ще оставя анализа на по-умните хора от мен. Знам какво е да израснеш след война, в окупирана страна и знам, че във войната и след нея никой не печели. Всички страдат.

Имам украински приятели и фенове, и имам руски приятели и фенове. Доколкото мога да преценя, никой от тях не иска това. Надявам се, че разумът в крайна сметка ще надделее и ще сложи край на тази ненужна война, преди да бъдат разрушени твърде много животи", добави той. 

"Междувременно съм с народа на Украйна. Споделям вашата мъка и надеждата ви за мир. Вдъхновявате ме със своята храброст и човечност в лицето на този кошмар. Бог да ви благослови", завърши той.

Арнолд също сподели историята на бившите боксьори Виталий Кличко (който сега е кмет на Киев) и брат му Владимир Кичко, които заявиха, че ще се бият за Украйна.