Холивудската звезда Джон Малкович, който от понеделник е в София за трите представления в Народния театър на спектакъла "В самотата на памуковите полета", поглези небцето си с апетитни ястия в ресторанта на българската джаз прима Хилда Казасян.

На вечерята Малкович бе придружен от своята сценична партньорка Ингеборга Дапкунайте, с която играят заедно от 3 десетилетия, включително и във "В самотата на памуковите полета". Двамата вечеряха в компанията на българските си приятели и колеги, сред които и екипът на Artportal.news - медийната платформа за култура, за която Малкович даде ексклузивно интервю при пристигането си в България.

В ресторанта те бяха посрещнати от половинката на Казасян Пламен Иванов, тъй като ангажименти възпрепятстваха самата певица да бъде там.

Двете звезди и компанията им бяха посрещнати в ресторанта от половинката на джазпримата Хилда Казасян – Пламен Иванов

Снимка: Artportal.news

Легендарният актьор, режисьор и продуцент Джон Малкович, сценичната му партньорка Ингеборга Дапкунайте и приятелите им бяха настанени на разкошна маса в една от залите на заведението, чието име в превод на български език означава "Ела, ела". 

Приглушената джаз музика, виното и невероятните арменски специалитети на "Egur, Egur" очароваха Малкович и Дапкунайте. Те споделиха, че преди години са вечеряли в арменски ресторант в Санкт Петербург и са категорични, че арменската кухня в България е на най-високо ниво и изключително вкусна. Двамата благодариха и на шеф готвачите в ресторанта на Хилда Казасян за впечатляващите ястия, които са имали удоволствието да опитат.

Всъщност голяма част от рецептите, които Малкович и Дапкунайте опитаха са плод на бабата на Казасян. Самата Хилда винаги е казвала, че идеята да направи арменски ресторант се заражда поради това, че в дома й винаги било пълно с приятели и всички те си умирали за ястията на нейната арменска баба. Рецептите са много специфични, тъй като различните арменски фамилии имат свои, лични тънкости на готвене. Сред уникалните стари гозби, които се предлагат от Хилда и екипа й е и Ишхан по Севански - риба, приготвена по стара арменска рецепта. А също скара, маринована с нар и лук. Мястото е известно и с уникалните си десерти, както и арменски коняци и вина, влизащи в световния топ 5.