Джон Траволта празнува напредък в кариерата си като пилот. Той сподели кратко видео в Инстаграм, в което може да се вижда как стои пред самолет и казва на последователите си, че е това е "много специален момент в моята авиационна история, с който се гордея".

"Добавих към моите лицензи 747 и 707, току-що и 737. И мина много добре, така че просто споделям момента с вас". С новия си лиценз Траволта ще може да пилотира Боинг 737, съобщава "People".

68-годишният Траволта е лицензиран пилот от 22-годишен. Освен това е посланик на "Qantas Airways" от 2002 г. През 2020 г. звездата от "Брилянтин" пак показа в клип как пилотира частния си самолет.

"Винаги е вълнуващо да се върна отново във въздуха, така че тук празнувам", каза дългогодишният ентусиаст на летене във видеото, добавяйки "Yeehaw!" след като показа на феновете красивата гледка от пилотската кабина.

"Когато бях на 15 години, моето училище предлагаше клас по авиация, който се явява втората ми кариера", подписа снимката той.

Покойната съпруга на Траволта, Кели Престън, каза пред "The ​​Telegraph" през 2018 г., че тя и съпругът й "пътуват през цялото време" с неговите самолети.

"Той има лиценз от почти 30 години", каза тя тогава. "В нашата къща в Окала, Северна Флорида, самолетите са паркирани отпред, защото имаме прилежаща писта. Никога не се притеснявам, когато Джон пилотира, защото той е спокоен във всяка ситуация и може да се справи с напрежението. Той ни е пренасял по целия свят - Русия, Южна Африка, Австралия, Таити, Обединеното кралство, САЩ и Далечния изток."