Актьорът Джон Туртуро ще се превъплъти в образа на мафиотския бос Кармин Фалконе в новия филм "Батман" на режисьора Мат Рийвс.

По-рано същата роля бе изпълнена от Том Уилкинсън във филма "Батман в началото" на Кристофър Нолан и от Джон Доман в сериала "Готъм", припомня Контактмюзик, цитиран от БТА.

Мат Рийвс оповести в Туитър, че поверил на 62-годишния Туртуро ролята на Фалконе в новия си филм, в който в образа на Батман ще е Робърт Патинсън.

Вече стана ясно, че актьорският състав включва също Анди Съркис в образа на Алфред Пениуърт, Пол Дейно като Гатанката, Джефри Райт като съюзника на Батман, комисаря Гордън и Зоуи Кравиц като Жената-котка.

Патинсън наскоро намекна, че ще покаже тъмната страна на своя персонаж.

"Батман не е герой, а сложен характер - каза той. - Не смятам, че мога да пресъздам образ на реален герой - винаги ще има нещо, което е донякъде грешно. Причината за това е, че едното ми око е по-малко от другото. Допада ми да работя с Мат Рийвс. Батман се различава от почти всички други персонажи в света на "Ди Си комикс."

33-годишният актьор по-рано довери, че бил бесен, когато научил, че вестта за избирането му за изпълнител на титулната роля е изтекла предварително. Той обаче очаквал по-лоша реакция от феновете на персонажа Батман.

"Честно казано, реакцията им бе по-малко язвителна, отколкото очаквах", отбеляза Патинсън.