Джони Деп отново застана пред съда във Феърфакс, Вирджиния, за да опровергае показанията, дадени преди това от свидетели, включително Амбър Хърд, и отново заяви, че бившата му съпруга го е удряла многократно и че обвиненията й в насилие срещу него са "отвратителни".

Хърд по-рано каза, че Деп я е биел и всеки път, когато тя е използвала сила, е било, за да се защити. Екранният Гилбърт Грейп добави още, че обвиненията на Хърд за физическо и сексуално насилие са "излезли извън контрол".

Снимка: Getty Images

"Никога в живота си не съм извършвал сексуално насилие, нито физическо насилие. Аз живея вече 6 години с всички тези странни, скандални истории за мен и чакам момента, в който истината да излезе наяве", коментира Деп. "Така че това не е лесно за никой от нас. Знам това. Каквото и да се случи, аз стигнах до тук и казах истината. И говорих за това бреме, което нося на гърба си с нежелание от шест години", допълни Карибския пират.

Снимка: Getty Images

Деп съди Хърд за 50 милиона долара заради статията във "Washington Post" от 2018 г., в която тя се е нарекла "публична фигура, представляваща домашно насилие", и с което оклевети актьора и го накара да загуби ангажименти в Холивуд. Хърд заведе контра иск за 100 милиона долара за клевета заради изявления на адвокат на Деп, който нарече твърденията й "измама".

В сряда в съда беше показана снимка на Джони, на която е с черно око, от времето когато той и Хърд се возили в "Ориент Експрес" за медения си месец и го попитаха как е получил нараняването.

"Г-жа Хърд ме удари", свидетелства той.

Адвокатът на Хърд Бен Ротенборн подложи Деп на кръстосан разпит за съобщения, които актьорът е изпратил на приятели. В едно от тях от август 2016 г. до бившия си агент Кристиан Карино, Деп написал, че Хърд "си проси тотално глобално унижение и ще го получи", добавяйки "Мога само да се надявам, че кармата започва да й отнема дара на дъха".

Деп обясни защо е пратил тези съобщения.

"Когато ви обвиняват в ужасни неща, които не сте направили, много грозни неща, които се разпространяват по цял свят за вас, непрекъснато, от г-жа Хърд и нейния екип, е нормално за всеки човек да се ядоса, много да се ядоса. Но това не значи физическа саморазправа".

Преди това Кейт Мос, с която имаха романтична връзка от 1994 до 1998 година, свидетелства в конферентна връзка от Глостършир, като опровержение на показанията на Хърд, която каза как си е спомнила за ширещия се слух, че Деп беше бутнал Мос веднъж по стълби, когато самата тя е била в подобна ситуация с актьора.

Мос заяви под клетва, че слухът е неверен - че тогавашната двойка е отишла в Ямайка че в един момент от пътуването е имало дъждовна буря и Мос е паднала надолу по стълбите и е наранила гърба си.

"Излизахме от стаята, Джони вървеше пред мен, аз се хлъзнах надолу по стълбите и нараних гърба си", каза Мос. "Изкрещях, защото не знаех какво ми се случи и ме болеше, а той се върна да ми помогне и ме занесе в стаята ми и ми потърси медицинска помощ", каза още тя.

Деп описа инцидента така: "Спомням си, че погледнах и видях Кейт да излиза от вратата. И имаше три малки дървени стъпала и тя се подхлъзна, краката й се вдигнаха и тя падна директно върху опашната си кост, на кръста. Очевидно изпитваше физически болки и беше наранена, плачеше, така че аз изтичах и я хванах, за да се уверя, че е добре. Това е цялата история", свидетелства Деп.