Популярният холивудски актьор и музикант Джони Деп и рокаджията Алис Купър участваха в джем сешън с групата "Аеросмит" на гала вечеря в Лос Анджелис в чест на 50-годишнината на състава, предава Ройтерс и БТА.

Купър, Деп и китаристът на бандата Джо Пери са част от музикалния проект "Холивуд вампайърс", припомня агенцията.

На гала-вечерята се изявиха и други музиканти, които пяха хитове на "Аеросмит". Сред тях личаха имената на "Фу файтърс", Сами Хагар и Джон Леджънд, който беше обявен за личност на годината от благотворителната организация на американската звукозаписна академия "Мюзикеърс". В рамките на спектакъла бяха събрани средства на стойност 6 милиона долара. Те ще отидат за здравните грижи на представителите на музикалния бизнес, нуждаещи се от материална помощ.

Водещ на гала-вечерята беше комикът Ръсел Бранд.

Той пусна няколко шеги по адрес на фронтмена на "Аеросмит", 71-годишния Стивън Тайлър. "Той е може би най-сексапилният 70-годишен старец в историята", констатира Бранд.

"Аеросмит" се сформират през 1970 година в Бостън и тяхното намерение е било да бъдат реплика на британската банда "Ролинг стоунс", като черпят вдъхновение от хард рока и блуса.