Джони Деп използва лечебната сила на музиката, за да потуши душевните си терзания, причинени от съдебния процес с Амбър Хърд. 

Докато чака решението на съдебните заседатели във Феърфакс, Вирджиния, актьорът изненада почитателите си с неочакван ход. Той излезе на сцената на кметството в Шефилд, Великобритания с "музикалната си сродна душа" Джеф Бек в неделя вечер, за да се разтуши. Нареденият на 14-то място в света китарист от сп. "Rolling Stone" Бек, е на европейско турне. 

Деп се присъедини към Джеф Бек, за да изпълни кавър на "Isolation" на Джон Ленън, който преди това двамата издадоха като студиен запис през 2020 г. Те също обединиха китари за кавъри на "What"s Going On" на Марвин Гей и "Little Wing" на Джими Хендрикс. 

Въпреки че изглеждаше безразличен на сцената, Деп без съмнение с нетърпение очаква присъдата  в процеса за клевета срещу бившата съпруга Амбър Хърд, пишат световните медии. След като заключителните пледоарии бяха изслушани в петък, случаят в момента е във фаза обсъждане на съдебните заседатели, като решението се очаква във вторник.

Почитателите на Деп и меломаните, присъствали на концерта в Шефлид, написаха в Туитър колко са били сюрпризирани от появата му. Деп отдавна е на "ти" с музиката, той е част от супер групата "The Hollywood Vampires", като китарист, на която фронтмен е Алис Купър, а за другата китара отговаря Джо Пери.