Джордж Клуни определи предложението си за брак с Амал като "катастрофа", след като адвокатката по правата на човека първоначално помислила, че пръстенът със 7-каратов диамант принадлежи на една от бившите му приятелки.

"Беше катастрофа, планирах цялата работа до последен детайл", каза актьорът пред Дрю Баримор в петъчния епизод на "Шоуто на Дрю Баримор".

Актьорът от "Oceans Eleven" отбеляза, че е планирал да накара 44-годишната Амал да вземе нещо от чекмеджето, където се намира пръстенът, докато звучи песента "Why Shouldn't I" на леля му Розмари Клуни. Нещата обаче бързо се обърнали към по-лошо, когато адвокатът открила пръстена и помислила, че той принадлежи на една от бившите приятелки на Клуни.

"Тя извади нещо от това малко чекмедже, и в него имаше диамантен пръстен", продължава носителят на "Оскар". "Тя го погледна и каза: "Там има пръстен. Сякаш някой е оставил пръстен там преди години. А аз стоях на коляно...", шегува се той.

След 20 минути, в които адвокатът казваше "'О, Боже мой, Боже мой", тя най-накрая каза "да".

Снимка: Getty Images

Двойката мина под венчилото само пет месеца след хаотичното предложение пред най-близките си приятели и семейството по време на пищна церемония в Италия.

Двойката, която наскоро отпразнува стилно осемгодишнината от сватбата си, има 5-годишни близнаци.

По време на участието си в предаването +"CBS Mornings" миналия месец актьорът разкри, че планът на двойката да научи децата си на втори език се е обърнал срещу тях.

"Направихме ужасна грешка", каза актьорът на водещата Гейл Кинг. "Научихме ги на италиански."

"Но ние не говорим италиански. Така че ги въоръжихме с език, с който могат да ни навредят. И двамата всъщност не знаем какво казват", пошегува се той и добави: "Аз съм от Кентъки. Английският е вторият ми език."

Embed from Getty Images