Джошуа Джаксън и колежката му Лупита Нионго потвърдиха слуховете, че са заедно, след като бяха заснети от бдителните папараци по време на романтична разходка из националния парк "Joshua Tree", разположен в окръг Сан Бернардино, Калифорния.

45-годишният Джошуа изглежда много щастлив с новата си половинка, след като преди два месеца съпругата му Джоди Търнър-Смит изненадващо подаде молба за развод.

През октомври 40-годишната Лупита също се оказа с разбито сърце, след като сложи край на връзката си със Селема Масекела. По нейни думи, до краха на взаимоотношенията им се стигнало в резултат от "измама", която й е причинила "много силна на болка".

Джошуа и Лупита за първи път предизвикаха спекулациите, че са двойка през октомври, когато бяха забелязани заедно да се наслаждават на концерт на "Janelle Monáe", малко след като в медиите излезе информация за разделите с половинките им. Двамата се сближили покрай тези негативни обстоятелства в личния си живот, което впоследствие прераснало и в романс.

"Нещата бавно станаха романтични между двамата. Те са невероятни приятели от дълго време и Джошуа не искаше да разваля връзката им. Но тъй като започнаха да излизат все по-често и да се подкрепят, това пренесе отношенията им на друго ниво", разказа приятел на актьора преди време.

Въпреки че вече не се крият, двамата все пак още не са коментирали отношенията си публично.