Историята на една от най-обичаните телевизионни личности в САЩ - Джони Карсън, ще бъде претворена в сериал, главната роля в който ще изпълни актьорът Джоузеф Гордън-Левит, съобщи "Дедлайн".

Биографичната поредица, озаглавена "Кралят на късната вечер", ще описва всички обрати в живота на любимеца на Америка - работата му в Ню Йорк, Лос Анджелис, Лас Вегас и 30-те му години като водещ на "The Tonight Show" по NBC от 1962 до 1992 г.

Embed from Getty Images

Сериалът ще се опита да преодолее пропастта между невероятната връзка на Карсън с публиката и противоречивия му личен живот зад кулисите, където той е изключително затворен за интервюиращите, се посочва в направеното изявление.

Embed from Getty Images

Режисьор на сериала по сценарий на Дейвид Милч ще бъде Джей Роуч.

В миналото бяха направени няколко опита за създаване на биографичен филм за Джони Карсън, който почина през 2005 г. на 79-годишна възраст, но нито един от тях не се увенча с успех.

Джоузеф Гордън-Левит е познат с ролите си в продукции като "На гости на третата планета", "Генезис", "Черният рицар: Възраждане", "Looper: Убиец във времето", "Сноудън" и други.