Актьорът Джуси Смолет, известен с участието си в американския сериал "Империя", беше признат за виновен по обвиненията, че е излъгал полицията и се е представил за жертва на расистко хомофобско нападение преди три години, предадоха световните информационни агенции. Вчера той пристигна в сградата на наказателния съд "Лейтън", в Чикаго, Илинойс, за да чуе присъдата. Смолет беше обвинен, че историята, която разказа, как двама маскирани мъже са го нападнали физически, крещейки расистки и анти-гей обиди близо до дома му в Чикаго през 2019 г., е измислица. 

Съдебните заседатели го признаха за виновен по пет от общо шестте отправени му обвинения.

Адвокатите на 39-годишния Смолет, заявиха, че клиентът им е разочарован от решението, както и че е "100% невинен". Защитата е убедена, че актьорът "ще бъде напълно оневинен".

Наказанието на Джуси Смолет, който е от афроамерикански произход, ще бъде определено следващата година. Съдията по делото Джеймс Лин каза, че предстои са бъде насрочена дата за обявяване на присъдата. Актьорът може да получи до три години затвор, но според съдебни експерти най-вероятно ще бъде наказан с пробация и обществено полезен труд.

Щетите за личния и професионалния живот на Джуси Смолет са много по-големи според "Асошиейтед прес". Той беше отстранен от сериала "Империя" след обвиненията.

Смолет вчера в съда

Снимка: Getty Images