Ед Шийрън съобщи, че е дал положителен тест за COVID-19 и докато е под карантина, ще продължи с публичните си изяви като интервюта и изпълнения, от вкъщи, съобщи БТА.

Трийсетгодишният Шийрън обяви новината в социалните мрежи само дни преди да излезе новият му студиен албум.

"Накратко да ви уведомя, че за съжаление, дадох положителен тест за COVID-19, така че сега съм се самоизолирал и следвам указанията на властите", написа той в Инстаграм. "Това означава, че засега няма да мога да изпълнявам присъствени ангажименти, затова, доколкото мога, ще провеждам планираните си изяви като интервюта и изпълнения от вкъщи. Извинявам се на всички, които съм разочаровал."

Засега негови представители не са уточнили кои изпълнения ще отмени и кои ще реализира от вкъщи.

На официалния му сайт няма посочени негови изпълнения чак до април. Новият студиен албум на четирикратния носител на "Грами", който ще се казва "=", което се произнася "Знак за равенство". 

Ден реди да стане ясно, че се е заразил, той разказа за общата им страст с Еминем - да колекционират редки записи на аудиокасети. 

Британският изпълнител Шийран и американският рапър Еминем, които са работили заедно върху три парчета от 2017 г. досега, поддържат редовно контакт във връзка с колекциите си и дори си разменят аудиокасети.

"Събирам касети, имам Рей Чарлз и Стиви Уондър, които трудно могат да бъдат намерени", каза 30-годишният британски изпълнител в телевизионното шоу "По-късно с Джулс Холанд".

Снимка: Getty Images

"Единственият друг човек, за когото знам, че колекционира същото, е Еминем. Работихме заедно през 2017 г.и направихме още две песни през 2019 г.", каза той за отношенията си с 49-годишния ветеран на хип-хопа. Шийран разказа как двамата започнали да си пишат редовно по повод на колекциите. Неотдавна Еминем му писал за касета на Ел Ел Куул Джей: "Тази касета ме накара да започна да рапирам". Британецът пък изпратил на Еминем записи на Ван Морисън.