Изминаха осем години, откакто Камерън Диас взе решението да напусне филмовата индустрия, без да поглежда назад. Верните ѝ почитатели обаче не спряха да таят надеждата, че ще дойде денят, в който тя ще размисли и отново ще застане пред камерата... И ето, че това действително се случи. Преди известно време от Netflix обявиха, че тя ще участва в тяхната продукция "Back in action", в която ще си партнира заедно с Джейми Фокс. След като новината излезе, мнозина предположиха, че стъпвайки на снимачната площадка, блондинката ще си спомни всички онези причини, накарали я навремето да пожелае да бъде актриса, които ще я убедят да не се оттегля от киното. Уви, не така стана, дори напротив...

Днес редица американски издания пишат, че след като приключи работа по екшън-комедията, тя окончателно ще се откаже от кариерата си, съсредоточавайки се върху най-важната роля, която нито едно студио не може да ѝ предложи, а именно тази на родител. Задокеанската преса предава, че всичко, което холивудската знаменитост в момента иска, е да се посвети изцяло на грижите за своята тригодишна дъщеря Радикс - заключение, до което е стигнала по време на настоящите снимки.

Вижте снимки на Камерън >>

"Десетчасовите работни дни бяха тежки за нея. Тя мрази да бъде далеч от семейството си", обясни източник, близък до звездата. "Камерън обича да бъде съпруга и майка повече от всичко на света".

Макар мъжът ѝ Бенджи Мадън да твърди, че няма нищо против половинката му да се изявява на големия екран, очевидно времето, през което са били разделени, не му се е понравило.

Снимка: Getty Images

"Той дойде с дъщеря им, за да я види, но каза, че не е същото, като да си бъдат у дома с нея", разкрива още източникът.

Припомняме, че двамата се ожениха през 2015 година, а скоро след това красавицата заяви, че обръща гръб на професията, направила я една от най-известните жени по света. Въпреки това тя изненада всички, склонявайки да се появи в лентата на режисьора Сет Гордън.

Процесът по осъществяването ѝ обаче наскоро срещна някои проблеми, след като в изблик на гняв Джейми Фокс уволни един изпълнителен продуцент, двама режисьори и личния си шофьор.

Въпреки това, източникът на пресата, потвърди, че Диас е в добри отношения с колегата си и че неговият нервен срив няма нищо общо с решението ѝ завинаги да се махне от бизнеса след този последен проект.

"Камерън разбира, че понякога това е необходимо. Джейми е единствената причина, поради която тя се съгласи да направи този филм. Те все още са много близки", казва той, допълвайки, че актрисата ненавижда драмата и конфронтацията, които се срещат прекалено често в Холивуд. "Точно това бе причината тя да напусне светлините на прожекторите. Камерън е утвърдено име в средите и няма какво да доказва на никого."

Снимка: Официален профил в Instagram