Tрите села с три лица, които събират световния елит и на които Григор Димитров казва "у дома", си заслужава да бъдат посетени, преди центърът да бъде оплетен в мрежи заради най-класическото състезание от календара на формулата.

Други български знаменитости като Димитър Бербатов също са се подвизавали в княжеството. А покрай плажа на алеята със стъпките на футблните легенди - нашият Христо Стоичков също е отпечатан, до Форума "Грималди" местния вариант на НДК, някога прочут с нощния си клуб "Каремон" с най-прекрасната тераса към целия залив, пътят ви води към култовия клуб "Джимиз", който беше световната мека на сладкия живот дълги години.

Интересно е, че босът на строителството тук и в цялата държавица е сватът на нашата Силви Вартан - предприемачът Пастор, чиято дъщеря е омъжена за сина на родената в България певица - Давид. Именно фамилните компании бутат стари и застрояват крила и цели нови здания и в самия център около казиното.

Освен Гришо прославената ни оперна певица Гена Димитрова също беше резидент на Монако. Срещу 500 000 евро в местна банка и изпълняване на някои други условия, човек получава правото на жителство и данъчно облагане от 0%.

Прочетете още защо си заслужава да посетите Монако >>