Френската актриса Ева Грийн съди продуцентите на проваления филм "Патриот" ("А Patriot") за хонорар от един милион щатски долара, пише чуждестранната преса.

Звездата, която изигра Веспър Линд в трилъра за Джеймс Бонд "Казино Роял", трябваше да се снима в научнофантастичния трилър заедно с Хелън Хънт и Чарлз Данс и да бъде изпълнителен продуцент на лентата, която се провали през 2019 г.

Вижте снимки на Ева >>

Продуцентската компания "White Lantern Film" подаде насрещен иск с аргумента, че носителката на награда БАФТА е поставила "неразумни искания" и подкопала продукцията. Висшият съд в Лондон даде ход на делата в четвъртък.

Адвокатът на брюнетката Едмънд Кълън каза, че филмът бил "страстен" проект за Грийн, и че тя дала "всичко по силите си той да успее". Той добави, че Грийн харесала много сценария и искала филмът да бъде създаден, но "финансовият план никога нямало да успее".

Снимка: Getty Images

"Целта на този иск е да представи клиентката ми като примадона в гръмки заглавия и така да навреди на репутацията ѝ", каза адвокатът.

В писмени аргументи пред съда юристите на продуцентската компания твърдят, че Грийн е показала "липса на увереност и недоволство" от хора от продуцентския екип и постепенно проявявала нежелание да участва в проекта, пише БТА. Те прилагат като доказателства кратки текстови съобщения, в които тя нарича един от изпълнителните продуценти Джейк Сийл "зло", "подъл социопат" и "луд човек" и определя мениджъра на продукцията Тери Бърд като "глупак".

Очаква се Грийн да даде показания пред съда по-късно в рамките на осемдневните съдебни заседания.

Снимка: Getty Images