Известен криминалист призовава тялото на Боб Сагет да бъде ексхумирано, след като той и няколко патолози повдигнаха въпроси за неговата "случайна" смърт и аутопсия, показваща масивни фрактури на черепа, съобщи "Radaronline".

65-годишният актьор, звезда от "Пълна къща", почина от странна травма на главата в хотелската си стая в "Риц-Карлтън" в Орландо, Флорида.

Здравните експерти, които прегледаха доклада от аутопсията, публикуван от съдебния лекар на Ориндж Каунти д-р Джошуа Стефани, са силно смутени -нараняването изглежда съответства на удара на актьора с бейзболна бухалка или падане от високо 30 фута.

Известният съдебномедицински патолог д-р Сирил Уехт казвал пред "Radar", че ако семейството на Сагет се съгласи, той смята, че трябва да бъде извършена втора аутопсия заедно с пълно разследване на движенията и дейностите на актьора часове преди да умре.

"Всички тези наранявания фрактури и области на кръвоизлив не биха могли да бъдат получени от удряне назад в таблата на леглото. Или от падане назад из стаята. Просто съм много изненадан, че съдебният лекар го приписва на едно падане. Няма начин това да се случи с едно падане. Не възразявам срещу първата лоша аутопсия, не съм критичен, но това, към което съм критичен, е че не може да се препише на едно падане. Бих искал да видя, че съдебният лекар да ми го обясни", казва той.

Embed from Getty Images

Счупването на черепа изисква значителна сила - неща, които биха се случили при невероятно силно падане или от насилствен характер - инцидент с моторно превозно средство, при който главата се движи напред и назад, смята още Уехт.

Д-р Стефани заключи, че Сагет е починал, след като паднал назад, ударил си главата, след което някак си пропълзял до леглото му, където било намерено тялото му. Според него не е имало насилие.

Д-р Гавин Бриц, ръководител на неврохирургията в Хюстънската методистка болница, каза пред "New York Times", че нараняването е "значителна травма" и фрактурите са били в плътни части на черепа.

Сагет имал ожулване на скалпа, фрактура в основата на черепа, фрактури около очните кухини, кървене между мозъка и тъканта, която го покрива, както и натъртвания в мозъка.

Embed from Getty Images

Фрактурите в очните му кухини и контузиите са неща, които не си кореспондират с удар отзад.

Уехт призова да бъдат разпитани отново свидетели за движението му из хотела, дали някой е влизал в стаята му, с кого е разговарял. "Не мога да наричам подобно нещо "инцидент" без да знам подробности", казал още експертът.