Преди два дни Холивуд осъмна с новината, че 55-годишният продуцент и финансист Стив Бинг е скочил от 27-ия етаж на луксозната си жилищна сграда, намираща се в Сенчъри Сити, Калифорния. И въпреки че случаят бе обявен като самоубийство, разследването на смъртта му все още продължава да тече, предава сп. "People".

Според запознати, цитирани от американската преса, причината, поради която Стив е взел решението да сложи край на живота си, е депресия заради липсата на контакти по време на карантината заради пандемията от коронавируса.

Много са покрусени от новината, че в понеделник бизнесменът, филантроп и политически донор напусна този свят, а сред тях е и актрисата Елизабет Хърли, която през 2001 г. имаше връзка с Бинг, от когото роди единствения си син Деймиън.

Вижте снимки >>

Отдавайки почит на бащата на детето си, звездата от "Шеметна сделка" публикува в личната си Инстаграм страница галерия с техни общи снимки, разкриващи мигове връзката им.

"Натъжена съм отвъд границите на възможното за това, че бившият ми партньор Стив вече не е сред нас. Това е наистина ужасен край! Времето, което прекарахме заедно, бе изпълнено с много щастие. Публикувам тези изображения, защото макар и да имахме трудни моменти, хубавите спомени за този мил и любящ човек са по-важни. През последната година с него отново се сближихме. Последно говорихме на 18-ия рожден ден на сина ни. Това са наистина съкрушителни новини и благодаря на всички за прекрасните съобщения, които ми изпратихте", гласи публикацията ѝ.

Деймиън също публикува послание в социалната мрежа за кончината на своя родител.

Снимка: Instagram

"Благодаря от цялото си сърце на всички за окуражаващите думи. Опитвам се да отговоря на колкото се може повече от вас, но знайте, че винаги ще помня вашата доброта. Това е изключително странно и объркано време, затова съм благодарен, че съм заобиколен от феноменалното си семейство и приятели", написа тийейджърът, към кадър, разкриващ залеза над църква.

Бившият американски президент Бил Клинтън също изрази тъгата си в мрежата на Twitter.

"Обичах много Стив Бинг. Той имаше голямо сърце и бе готов да направи всичко по силите си за хората и каузите, в които вярваше. Той и неговият ентусиазъм ще ми липсват повече, отколкото мога да кажа. Надявам се, че най-после е намерил покой", гласят думите на 73-годишния политик.

Хърли ражда сина си Деймиън през 2002 г. след кратки отношения с Бинг, който първоначално не признава детето, но по-късно ДНК тест потвърждава, че той е бащата. Въпреки това, според съдебни документи от 2018 г., Деймиън никога не се е срещал с него. Стив има и дъщеря Кайра от бившата шампионка по тенис Лиса Бондър.

През 2019 г. американски съд отсъди, че момчето на Хърли, подобно на Кайра, е пълноправен наследник на богатството на продуцента, завещано му от неговия баща д-р Питър Бинг. Решението бе взето, след като първоначално бяха внесени документи, целящи да лишат Деймиън от наследството.