Кралица Елизабет II се опита да убеди Меган Маркъл да поправи обтегнатите отношения с баща си Томас Маркъл.

"Кралицата виждаше колко пагубна е ситуацията между Меган и баща ѝ и наистина говори с Меган за това и се опита да я насърчи да говори с Томас", пише кралският експерт Кейти Никол в предстоящата си книга "Новите кралски особи".

78-годишният бивш режисьор на осветлението на телевизионни сериали трябваше да отведе дъщеря си до олтара в параклиса "Сейнт Джордж", но след това се разколеба дали изобщо ще присъства, се появиха снимки, на които се вижда как уж си мери костюма за сватбата.

По-късно той признава, че тайно си е сътрудничил с папарак, за да направи снимките, и се отказва от церемонията, а по-късно претърпява сърдечна операция.

Снимка: Скрийнот The Sun

"Службата беше красива и това е история. Винаги ще съжалявам, че не можах да бъда там и че не можах да държа ръката на дъщеря си", каза бащата на Маркъл за церемонията, която е гледал от леглото си.

По-късно Томас призна също, че принц Хари го е предупредил да не се договаря с пресата и че по време на разгорещен телефонен разговор преди кралската сватба той е излъгал Хари.

В крайна сметка крал Чарлз се намесва и повежда снаха си към олтара.

Embed from Getty Images

Отношенията на херцогинята с баща ѝ се влошиха още повече, след като тя го обвини, че е разпространил личното ѝ писмо, написано след сватбата. Това тя заведе и спечели дело срещу Mail on Sunday за публикуването на емоционалното писмо. В него тя моли баща си "да спре да създава толкова много болка".

"Моля те, престани да злоупотребяваш с отношенията ми със съпруга ми...", сподели тя.

Никол отбеляза още, че кралицата смята за грешка, че Хари така и не е пътувал до Мексико, за да се срещне с бъдещия си тъст.

"Мисля, че тя смяташе, че Хари със сигурност е трябвало да се срещне с Томас Маркъл", каза Никол.

Кралицата, която почина на 8 септември на 96-годишна възраст, не само е искала Меган да се оправи с баща си, но е пожелала същото и на Хари и останалите членове на кралското семейство.